Atakum Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Samsun Kadın Emeği Festivali” sona erdi. Festivalde kadınlar el emeği ürünlerini sergileme imkanı buldu. 

Atakum Belediyesi, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Karadeniz Yeni Ufuklar Derneği işbirliği ile Çobanlı İskelesi’nde düzenlenen “Samsun Kadın Emeği Festivali” sona erdi. Dört gün süren festivalde konserler, sinema gösterimleri ve söyleşilerin yanı sıra ünlü yazarların imza günleri ve hediye çekilişleri de yer aldı. Temmuz ayında açılan geleneksel “Atakum Kadın El Emeği Pazarı”nın ardından düzenlenen festival,  yurttaşlardan ilgi gördü. Festival boyunca stantları gezerek emekçi kadınlara destek veren Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci stantlardan alışveriş yaptı.

Festival programı 12 Ağustos Cuma günü saat 11.30’da Bando 1919’un gösterisi ile başladı. Ressam Melek Ergül’ün resim sergisi ve DJ İnanç Seven’in müzik dinletisi ile keyifli anlar yaşayan katılımcılar; Anadolu Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sedat Ocak’tan da meme kanseri hastalığı ile ilgili bilgi aldı. Açık hava sinema gösteriminde ise “Gizli Sayılar” filmi izleyiciyle buluştu. Festivalin ikinci gününde, Yazar Bengül Alkan “Kapı” adlı kitabını okuyucuları için imzalarken; Grup Sekans ve Alperen Kandeğer katılımcılara müzik ziyafeti sundu. Anadolu Hastanesi doktorları Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Sedat Ocak ve Kadın Doğum Uzmanı Dr. Abdullah Kurhan aile planlaması hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi. Programın açık hava sinema gösteriminde ise “Eşitlik Savaşçısı’’ filmi izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Festivalin üçüncü günü Yazar Elif Terzi “Mona Lisa Firarda” başlıklı kitabını okuyucuları için imzalarken, çocuklar için yüz boyama etkinliği ve Nilay Çalışkan ile masal atölyesinin ardından hediye çekilişi ve aşure dağıtımı yapıldı. Bütünsel Şifa Uzmanı Müleyke Özer’in canlı ney eşliğinde nefes ve meditasyon etkinliğine katılan yurttaşlar, Grup Sekans ve Alperen Kandeğer’in söylediği şarkılarla eğlendi. Üç gün sürmesi planlanan etkinlik, yurttaşların ilgisi nedeniyle bir gün daha uzatıldı.

BAŞKAN DEVECİ’YE TEŞEKKÜR

Festivalin katılımcılarından Nazife Uyanıksoy etkinliğin kendileri için son derece önemli olduğunu belirterek, “O kadar mutluyuz ki, evde uğraşıyoruz, didiniyoruz ve bir şeyler yapıyoruz. Emeğimizin bu şekilde değerlendirilmesi bizim için çok güzel bir fırsat. Başkanımız Cemil Deveci’ye bize böylesine bir fırsatı sunduğu için çok teşekkür ediyoruz. Çok keyifli bir ortamdayız’’ diye konuştu.

Nermin Yılmaz ise “Herkes için çok yararlı ve kazançlı bir etkinlik oldu. Benzer etkinliklerin devamını diliyoruz. Hem eğlendik hem de yeni arkadaşlar edindik. Belediyemizin başarılarının devamını diliyoruz’’ dedi. 

Festivalde stant açan Vitray Sanatçısı Derya Cönte, organizasyondan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi:

“İlk kez böyle bir toplulukta bulunuyorum. Komşunuz olan Amasya ilinden geliyorum. Belediye Başkanımız Cemil Deveci’ye, sevgili eşi Gülay Deveci’ye, Atakum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Esin Çelebi'ye ve yönetimde olan herkese çok teşekkür ediyorum. 53 yaşındayım. Bu sanatla 13 yıldır uğraşıyorum. Uzun yıllar işsizlik ve parasızlık yaşadım. Ülkemizin bulunduğu durumunda çok çabaladım. En sonunda annem destek oldu. Amasya’da bana bir atölye açtı.Ama orada satışlarımız çok iyi değildi. Burada muhteşem bir festival oldu. Gerçekten çok güzel geçti. Çocukları, bizleri, emekçileri kısacası herkesi düşünmüşsünüz. Sevdiğim vitray sanatını tanıttığım için çok mutluyum. Tekrar emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”