Atakum Belediyesi tarafından "Kurupelit Körfezi’nde Yaşayan Kuşların Farkında mıydın" konulu fotoğraf sergisi Hasan Ali Yücel Gençlik ve Bilim Merkezi’nde açıldı.                                      

Nesli tükenmekte olan kuş türlerine dikkat çekmek amacıyla ziyaretçisiyle buluşan serginin açılışına; Atakum Belediyesi ve Büyükşehir CHP Meclis üyesi Hasan İpek, Atakum Belediye Başkan Yardımcıları Atilla Küçükala, Yusuf Yalnız ve Şeref Aydın, Atakum Belediyesi Başkan Danışmanı Muzaffer Yıldız, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, CHP Atakum İlçe Başkanı Turgay Özçelik, Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) Sözcüsü Mehmet Özdağ, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat ve yurttaşlar katıldı. Sergide fotoğraf sanatçıları Hasan Aktürk ve Alihan Aktürk tarafından 64 farklı fotoğraf karesi ile 12 yıl boyunca çekilen kuş fotoğrafları ziyaretçilere sunuldu.

Kuş ve Doğa Fotoğrafçısı Hasan Aktürk, ‘‘Daha önceleri buradaki kuşlar, daha fazla iken çevre kirliliği ve insan faktörleri nedeniyle zamanla azalmıştır. Türkiye’nin en nadir kuşlarını burada görmek mümkündür. Kurupelit Körfezi göç yolu üzerindedir; önemli bir sulak alanı ve kuş alanıdır. Buranın korunmasını istiyoruz. Doğasına dokunulmamasını ve kuşların yaşam alanlarının ellerinden alınmamasını istiyoruz; çünkü yapılacak yeni düzenlemeler bölgedeki kuşlar için felaket olacaktır" diye konuştu. 

Sergi, 8 Ağustos’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.