Eylül ayında Çakırlar Korusu’nda düzenlenen 12. Dostluk Panayırı’ndan elde edilen gelirle minik öğrenciler Bilim Tiyatrosu ile tanıştırıldı. Atakum Belediyesi AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezleri’nde, İzmir Kukla Sanat Tiyatrosu’ndan Mehmet Gezenoğlu’nun kimyasal maddelerin oluşturduğu tepkimelerle bilimi konu ettiği oyun, çocuklardan ilgi gördü. Gösteriye, Uluslararası Rotary 2430. Bölge Dönem Guvernörü Emre Öztürk ve eşi Gülce Öztürk, Samsun Rotary Kulübü Başkanı Ayşe Mine Ergun, Samsun Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Nur Aydıner, Guvernör Yardımcısı Mehmet Saraçoğlu ve eşi İpek Saraçoğlu ve Uluslararası Rotary 2430. Bölge Sekreteri Murat Turan katıldı. 

Çocuklara bilimi sevdirmek amacıyla Bilim Tiyatrosu’nu ağırladıklarını söyleyen Samsun Rotary Kulübü Başkanı Ayşe Mine Ergun, şunları söyledi:

“Eylül ayında düzenlediğimiz 12. Dostluk Panayırı’nda, Atakum Belediyesi ve Atakum Belediye Başkanımız Cemil Deveci’nin büyük katkı ve destekleri oldu. 5 bine yakın kişinin katılımıyla düzenlediğimiz panayırının geliriyle ilgili bir söz vermiştik. Hayallere dokunacaktık ve hayalleri gerçekleştirecektik. Dönem temamız da ‘Rotary ile hayal edelim.’ Bu hayallerden birisi de çocuklarımızı bilimle buluşturmak, onlardaki bilgi seviyesini artırmaktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün çocukları olarak ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir’ sloganıyla yola çıktık ve Bilim Tiyatrosu’nu şehrimize getirdik. İzmirli bir ekibimiz Samsun’da bizim misafirimiz oldu.

Hem köy okullarında hem de Atakum Belediyesi’nin AtaÇocuk Çocuk Gelişim Merkezleri’nde bu projeyi gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çocukların ilgisi ve tiyatroyu izlerkenki heyecanlarını görmek bizler için ayrıca mutluluk bir oldu. Projemizin gerçekten hayatlara dokunduğunu gördük. Umarız güzel bir katkı sağladık, gülüşlerden çığlıklardan biz onu anladık. Tabii ki panayırın geliri ile yapacağımız işler bununla sınırlı değil. Çocuklarımız ve toplumumuzun mimarı kadınlarımıza yönelik yapacağımız daha çok projemiz var. Atakum Belediyemize ve Başkanımız Cemil Deveci’ye teşekkür ediyoruz. Bize her zaman çok değerli destekleri oluyor. Bu bir iyilik yolculuğu, hizmet yarışı aslında. Zaten hizmetin ve iyiliğin olduğu her yerde Atakum Belediyesi var.”