Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, 800 yolcusuyla ikinci kez Trabzon’a gelen "Astoria Grande" isimli kruvaziyer gemisini ziyaret etti. Ustaoğlu, Trabzon’un bu sezon turizmde tarihi bir sezon geçirdiğini söyledi. Turizm için 3,3,5 ayları daha olduğunu belirten Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"GEÇEN YILA ORANLA ŞEHRİMİZE YOLCU GİRİŞİ 3 KATINA ÇIKTI"

“Trabzon, turizmde bu yıl çok bereketli bir sezon geçirdi. 2022 yılında bizim dün itibariyle dış hatlardan gelen yolcu sayımız 325 bini geçti. Bunun yanında gelen uçak sayımız da 2 bin 270’i geçti. Geçen yıl tüm sezonu bin 40 uçak ve 129 bin yolcuyla dış hatlar açısından kapatmıştık. Bu yıl 3 katına yaklaşan bir yolcu girişi ve 2,5 katına da yaklaşan dış hatlara gelen uçak sayısı mevcut. Önümüzde 3-3,5 ayımız daha olduğunu söylersek yıl sonu itibariyle geçen yıla oranla 3 katı bir yolcu girişi ve inen uçak sayısı olacak."

“YIL SONUNA KADAR 750 BİNE ULAŞMASI BEKLENİYOR”

Ustaoğlu, sene sonuna kadar şehre gelecek olan turist sayısının 750 bini bulacağını belirterek şunları söyledi:

"Özellikle İstanbul üzerinden bu yıl yoğun turist geldi ilimize. Biz, yer hizmetlerinden aldığımız bilgi, havaalanımızdan aldığımız bilgiye göre, tahminen 300 bin civarında da gerek İstanbul aktarmalı gerek diğer şehirlerimizden aktarmalı Trabzon’a turist girişinin olduğunu tahmin ediyoruz. Diğer yandan kara yoluyla beraber ilimize gelen turistlerle beraber yıl sonu itibariyle öngörümüz, 700-750 bin bandında turistle kapatacağız. Bu, gerçekten Trabzon için tarihi rakamlardır. İnşallah pazartesi günü turizm gelişim toplantısında arkadaşlarla değerlendirmesini yapacağız. Trabzon’umuz bu anlamda çok bereketli bir turizm sezonunu geçiriyor. Turizmde de çeşitliliğin çok önemli olduğunu ifade edelim. Kruvaziyer gemisinin ikincisini şehrimizde ağırlıyoruz. Daha önce 400 yolcusuyla gelmişti Rusya’dan, Soçi üzerinden gelmişti. Bugün de ikincisi 800 yolcusuyla ilimizde misafir. Gelecek yıl sonuna kadar 5 adet daha gelecek. Hem turizmde çeşitlilik açısından hem de ilimiz açısından çok anlamlı olduğunu ifade edeyim. Turizm sezonu güzel geçiyor. Yapacağımız değerlendirmeler, çalışmalar, arzumuz ve isteğimiz, 2023 yılında ayrıca Cumhuriyet’imizin 100. yılında Trabzon’u en önemli marka değeri olan turizmde çok daha iyi yerleri yakalayacağımızı özellikle ifade ediyorum."