Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre; Mersin Toroslar ilçesinde bir yurttaşa tek seferde 6 doz Biontech aşısı yapıldı. İddiaya göre Toroslar ilçesinde oturan İpek Akfırat (39) koronavirüs aşısı olmak için Gazi Osman Paşa Aile Sağlığı Merkezi’nden (ASM) randevu aldı. Sinovac aşısı olmak için ASM’ye gelen Akfırat'a “Sinovac aşı kalmadı. Onun yerine Biontech aşısı yapalım” denildiği iddia etti.

6 DOZ AŞIYA ‘KUSURA BAKMAYIN’ YANITI

Akfırat'ın yaşadığı olay üzerine bilgi veren kardeşi Orhan Akfırat, “Ablam aşı olduktan sonra sağlık ocağından ayrıldı. Kısa bir süre sonra sağlık ocağından E. adlı bir hemşire kendisini aradı ve ‘kusura bakmayın biz size 6 doz aşı yaptık. Sağlık ocağına acil geri dönüş yapın’ dedi. Ablam sağlık ocağına gittikten sonra sağlık ocağının istediği ambulans ile hemen Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Şuan müşahede altına alındı. Ablam kronik böbrek hastası. Yarın ne olacağını bilmiyoruz” diye konuştu.

İddialar üzerine MA'nın telefonla ulaştığı Gazi Osman Paşa Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışan sağlık çalışanı, doktor ve hemşirenin isimlerini teyit ettikten sonra iddialara ilişkin ‘bu konuda bir şey söyleyemeyiz’ diyerek telefonu kapattı.