İngiltere’de yapılan bir araştırma, koronavirüsün Delta varyantına yakalanan kişilerin hastaneye yatma riskinin Alpha varyantına kıyasla iki kat daha fazla olduğunu ortaya koydu.

MART VE MAYIS AYI VERİLERİ İNCELENDİ

Araştırmacılar, ülkede şu an hâkim virüs türü olan Delta’dan korunmak için iki doz aşı yaptırmanın önemini vurguladı. Prestijli tıp dergisi Lancet’te yayımlanan araştırma, İngiltere Sağlık Bakanlığı’na bağlı İngiliz Kamu Sağlığı Birimi (PHE) tarafından yapıldı. Araştırmada, ülkede hem Alpha hem Delta varyantlarının dolaşımda olduğu mart ile mayıs ayları arasında Covid’e yakalanan 43 bin 338 kişinin verileri incelendi.

ÇOĞU VAKA AŞISIZLARDA

Bu vakaların büyük çoğunluğunun o tarihlerde henüz aşılanmamış kişiler olduğu belirtilirken, iki varyant arasında hastanede yatarak tedavi görme oranları karşılaştırıldı.

HASTANEYE YATMA ORANLARI İKİ KAT YÜKSEK

Buna göre, Delta’ya yakalananların hastaneye arasında hastaneye yatma oranları, Alpha’ya yakalananlara kıyasla iki kat yüksek çıktı.

"AŞILAR AĞIR HASTALIKTAN KORUMADA ETKİLİ"

Uzmanlar, aşıların ağır hastalıktan korumakta etkili olduğuna dikkat çekti. PHE’den Dr. Gavin Dabrera BBC’ye yaptığı açıklamada, “Aşıların Delta’ya karşı harika bir koruma sağladığını biliyoruz ve bu varyant İngiltere’deki Covid vakalarının yüzde 99’unda görüldüğü için, iki doz aşıyı henüz olmayan kişiler en kısa sürede yaptırmalı” dedi.