2023 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yaptı. Basına kapalı toplantıya, işveren tarafı adına Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi tarafı adına Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK- İŞ) Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve hükümet adına da Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl katıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklama yapan Pevrul Kavlak, şunları söyledi:

“Yaklaşık 2,5 saat süren bir toplantıyı biraz önce sonlandırdık. Bürokrat arkadaşlar gerek Maliye’den gerek Ticaret Bakanlığı’ndan gerekse TÜİK’ten arkadaşlarımız sunumlarını yaptılar. Biz de notlarımızı aldık. Ekstra bazı bilgileri de kendilerinden talep ettik. TÜRK-İŞ yönetimi ile yarın sabah değerlendirip kamuoyuna bir açıklama yapacağız.”

Kavlak, üçüncü toplantı tarihine ilişkin, “Şu an tarih belirlemedik. O sunumların gelmesini bekleyeceğiz. Muhtemelen önümüzdeki haftaya sarkar diye düşünüyorum. Eğer erken gelirse yine sizin bilgiliniz dahilinde dördüncü toplantıyı gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Kavlak, toplantıda rakam konuşulup konuşulmadığına ilişkin soru üzerine “Rakam konuşulmadı, artık son toplantıda konuşulur. Bundan sonraki toplantı son mu olur bilmiyorum ama yavaş yavaş rakam da konuşulmaya başlanacaktır” dedi.  

Akansel Koç ise şöyle konuştu:

“Bugün raporları değerlendirdik. Ek bilgi istedik, onlar da geldiğinde hem sizinle hem kamuoyu ile paylaşıp nihai karar için tekrar bir araya geleceğiz.”