Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder'in başkanlığındaki Türk-İş'te toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yaptı. İşverenleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçileri ise Türk-İş'in temsil ettiği toplantıda kısa bir konuşma yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Ülkeyi yönetenler kısa zamanda önümüze makul bir rakam getirirlerse kısa bir zamanda ortaklaşa imzalarız. Ancak beklentimiz altında bir rakam olursa katılmayacağımızı söyledim. Kamuoyunu fazla meşgul etmenin bir anlamı yok. İnşallah umduğumuz gibi olur" dedi.

"EMEĞİ KORUYACAK ASGARİ ÜCRET"

Komisyonun 1 Aralık'ta yapılan ilk toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ve Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat görüşlerini ifade etmiş, Bakan Bilgin, "Enflasyon ya da ekonomideki dalgalanmalar karşısında emeği koruyacağız, koruyacak bir asgari ücret belirleyeceğiz" demişti. 

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI TİSK'TE

Asgari Ücret Tespit Komisyonu üçüncü toplantısını 9 Aralık’ta TİSK’te yapacak. Yasa gereği asgari ücretin Aralık ayı içinde belirlenmesi gerekiyor. Komisyon üyeleri bu yıl ay sonuna kalmadan anlaşmaya varmayı planladıklarını açıklamıştı.