Artvin’de vatandaşlar halk pazarının olduğu gün il merkezindeki manavın sebze fiyatlarını aşağı çekmesi nedeniyle daha ucuza daha fazla sebze ve meyve alabilmek için manava akın etti. Pazarcı esnafı ise fiyatların düşük olmasına rağmen vatandaşın alışveriş yapmadığından dert yandı.

"BUNUNLA GEÇİM OLMAZ, BİZE İŞ LAZIM"

Bir pazarcı, "Ne bileyim 5 lira dedik ama vatandaş almıyor ucuz olduğu halde vatandaş 5 lirayı dahi düşünüyor, düşünün artık. Daha ne diye bilirim ki ben" dedi.

Pazarda tezgah açan bir kadın, "Şu anda yeşillik satıyorum ben, her halde bunun sezonu bitti sanırım. Satışlarımız yok, zaten az getirdik buraya yani şu anda pazar durgun ve kurtarmıyor bizi. Çok da pahalı satmıyoruz ama müşteri almıyor ve nedendir bilmiyorum. Şu anda işlerimiz iyi değil ve bununla geçim olmaz, iş lazım, iş lazım ve çocuklarımıza iş lazım" diye konuştu.

"İŞLER KESAT, HAVALAR SOĞUK VE MİLLETİN CEBİDE SOĞUK"

Bir başka pazarcı, "İşler kesat, havalar soğuk ve milletin cebi de soğuk. Cebinde parası olmayan da pazara gelemiyor. Biz üretici de olsak da bir çözüm yok. Bakın üreticinin tezgahı dolu ama üreten her zaman suçlu oluyor, niye üretmiyorsun diye ama üretiyorsun niye pahalı diye yine biz suçlanıyoruz. Tüketicilere diyoruz ki bizi pazarda görmek ve doğal ürünler almak istiyorsanız bizleri takip edin diyoruz" dedi.

Halk pazarının kurulduğu gün fiyatları düşüren kent merkezindeki manava ise ilgi yoğun oldu. Manava alışveriş için gelen vatandaş, "Neden olabilir acaba, maliyetlerin daha farklı olduğu pazaryerimiz daha pahalı olduğu için herkes buradan alışverişini yapmak zorunda kalıyor" diye konuştu.

"PAZARDAN UCUZ OLDUĞU İÇİN BURADAN ALIYORUZ"

Bir başka manav müşterisi ise "İndirim var, ucuzluk var onun için, burada sebze ucuz olduğu için yani pazardan daha ucuz burası onun içinde burada daha çok satılıyor" dedi. Artvinli vatandaş, "Ucuza sattıkları için, vatandaş burayı tercih ediyor. İlerde pazar var ama burası ucuz olduğundan dolayı halk evine çoluk çocuğu için hiç olmazsa salata yapmak için domates alıyor" dedi.