Artvin Yusufeli’nde baraj nedeniyle yedinci kez taşınan ilçe merkezinde su seviyesinin artması nedeniyle daha taşınmayan dükkanları su bastı. Kendilerine taşınma için gerekli zamanın verilmediğini belirten Nihat Aslan, şunları söyledi:

"BİZİ CANLI CANLI SUDA BOĞDULAR"

"Burada bir hafta izin verselerdi biz bu duruma kalmazdık. Suların ani artışı ve yağmurların bol yağması nedeniyle bir anda sular yükseldi ve biz bu duruma kalmazdık. Bu nedenle de gerekli bürokrasideki insanlarımız duyarlı olmadılar ve duyarsız olduklarından dolayı da bize iki gün, üç gün savakları açsalardı fırsat tanısaydılar bizler de yukarıya rahat çıkardık. Bizi resmen canlı canlı suyun içinde boğdular. İşyerimizi boşaltıyoruz bakın bütün her şeylerimiz su altında kaldı. Daha önce çıkarırdık ama su aşağıdaydı. Taşınamazdık çünkü burada ahırlarımız var öncelikle 50 tane canlı hayvanlarımızı yukarıya taşıyalım dedik. Bu yüzden de burada geç kaldık ama inanın bu kadar kısa zamanda yükselmesi hiç aklımıza gelmedi. Yetkililerimizden ve bürokrasiden şunu istiyoruz; bu insanları böyle ezmesinler. Yani bir anda suyun bollaşması nedeniyle oldu yoksa biz bu derece mağdur olmazdık.

"PLANLAMA HATASI TAMAMIYLA"

Bir vatandaş da "Bakın gördüğünüz gibi insanlar apar topar suyun içine girmişler ve ne yapacaklarını şaşırmışlar. Bilmiyorum ama birkaç gün kadar daha müsaade edilebilirdi. Şu anki durumumuz çok kötü" dedi.

Dükkanını su basan vatandaş ise "Bakın dükkanlarımız su altında kaldı, malzemeleri taşımaya ve kurtarmaya çalışıyoruz. İnsanlar çok mağdur" diye konuştu. Bir başka vatandaş da "Koordinasyon eksikliği bu bence. Vatandaşların da koordine edenlerin de hatası var. Burada koordinenin planlı yapılması lazımdı Planlamada hata yapanlar düşünmelidir. Tamamıyla planlama hatası" dedi.