Meclis'te çiftçi, esnaf ve yurttaşların sorunlarına dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Artan gıda fiyatları ve derinleşen krizin sorumlusu AKP iktidarıdır. Esnaf ve çiftçimiz adeta cehennem hayatı yaşıyor" diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, artan gıda fiyatlarının ve derinleşen ekonomik krizin sorumlusunun çözüm üretmeyen iktidar olduğunu belirtti. Esnaf ve çiftçinin adeta 'cehennem hayatı' yaşadığını, tüketicilerin de bundan çok olumsuz etkilendiğini aktaran Barut, iktidarın halkın sorunlarına çözüm bulma niyetinde olmadığını da vurguladı.

'TARIMDA DIŞ TİCARET AÇIĞI 30 MİLYAR DOLARIN ÜSTÜNDE"

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Ayhan Barut, "Ekonomik ve siyasi kriz salgın sürecinde daha da derinleşiyor. Binbir emekle üreten çiftçimiz maliyetlerin altında ezilirken, esnafımızın ya dükkanı kapalı, ya da siftahsız günü bitiriyor. Bu süreçte tarımda da sorunlar gün geçtikçe daha da ağırlaşıyor, içinden çıkılmaz hale geliyor. Her alanda olduğu gibi tarımda da ülkemizi net ithalatçı haline getiren iktidar, çözüm üretmiyor. Ülkemizin sadece tarımda dış ticaret açığı 30 milyar doların üstünde" ifadelerini kullandı.

"ARACILAR MUTLU AMA ÇİFTÇİ, ESNAF VE TÜKETİCİLER KAN AĞLIYOR"

Çiftçiden esnafa, halkın tüm kesimlerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, artan gıda fiyatlarıyla birlikte derinleşen krize çözüm üretmeyen iktidarı eleştiren CHP'li Barut, şunları kaydetti: "Buğdaydan pamuğa, etten samana ne varsa üretip üreteni desteklemek yerine ithalatı seçiyorlar. Bir avuç rantiyeci için seferber oluyorlar. Desteklenmeyen çiftçimizin borcu 180 milyar lirayı aştı. Ürünü para etmediği için borç batağına saplanan, tarlası, ahırı, ineği ve traktörü haczedilen çiftçi tarımdan uzaklaşıyor. Çiftçi üretiyor kazanamıyor, tüketici de ucuza alamıyor. Sadece aracıların mutlu olduğu, çiftçi, esnaf ve tüketicinin yüzünün gülmediği bu sistem değişsin."