Munzur Üniversitesinin 2021-2022 akademik yılı mezuniyet töreninde Gülistan Doku’nun Ablası Aygül Doku elinde kardeşinin fotoğrafı ile sahneye çıkarak bir konuşma yapmak istedi. Üniversitenin güvenlik görevlileri abla Doku’yu zor kullanarak sahneden indirdi.

Halk TV’den Ferit Demir’in haberine göre rektörün konuşmasından sonra mezun olan öğrenciler sahneye çağırıldı ve diplomaları teslim edilmeye başlandı. Bu sırada Gülistan Doku’nun ablası Aygül Doku elinde 888 gündür kayıp olan kardeşinin büyük bir fotoğrafı ile sahneye çıkarak konuşmak istedi.

ÖĞRENCİLERDEN "GÜLİSTAN DOKU NEREDE?" SLOGANLARI

Üniversite yönetiminin talimatı ile abla Doku’nun konuşmasına izin verilmezken sahneden de indirilmesi istendi. Abla Aygül Doku’ya eşlik eden bir grup öğrenci ise bu sırada sahnede ‘Gülistan Doku Nerede?’ sloganları attı.

Üniversitenin güvenlik görevlileri Aygül Doku’yu zor kullanarak sahneden indirmek istediği esnada bu kısa süreli arbede yaşandı. Doku ve yanındakiler yaka paça sahneden indirildi.

Doku sahneden indirildiği esnada fenalaştı.

"KARDEŞİMİN HAYALLERİNİ ÇALDILAR"

Munzur Üniversitesinin mezuniyet töreninin yapıldığı alanda gazetecilere açıklamalarda bulunan Abla Aygül Doku, “Gülistan yaşasaydı o da bugün mezuniyet kepini havaya atacaktı. Gülistan ’ın hayallerini, gençliğini ve geleceğini çaldılar. Gülistan ’a söz verdik, o gün mavi giyecektik ve diplomayı beraber alacaktık ama olmadı Gülistan ’ın arkadaşları diplomalarını aldı o ise karanlıkta” dedi.