Haber: Uğur İstanbullu

 Artvin de Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir; Tütünlü köyünde geçen yıl bölgeden yerli tohum toplayarak 5 dönümlük araziye buğday ekmiş. Sonbaharda ise buğday hasadını yapmıştı. Buğday hasadından elde edilen yerli tohumun yüzde yetmişini üreticilere ücretsiz dağıtarak, yerli tohumun ve yerinde üretime dikkat çekmişti.

photo_6046092782352840898_y (1)

Bu yıl da yine yerli tohum kullanarak 20 dönümlük araziye buğday ekerek gelecek yılda hasadın yüzde doksanını üreticilere ücretsiz dağıtmak istiyor. Başkan Yıldırım Demir bugün buğday ekimi sonrası Ardanuç Belediyesinde yapmış olduğu çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir: “Bugün Tütünlü köyünde geçen yıl yerli tohum desteklemek ve üreticilere dağıtmak amaçlı 5 dönümlük bir alan ekmiştik. Bugün 20 dönümlük bir yerin ekimini gerçekleştirdik. Buğdayımızı, toprakla buluşturduk. Onunda yüzde doksanını gelecek yıl üreticilere ücretsiz olarak tohum olarak dağıtacağız ve yerli tohum olarak tabi ki. Ama bu süreçte bizi destekleyen Suadiye gönüllülerinize, Ümit Ağan hanımefendi de maddi katkı verdiler. Bu çalışmamızın ve bizde bir kısmını buradan karşıladık. Ben onlara da teşekkür ediyorum.

Geçen yıl ürettiğimiz tohumunda aşağı yukarı yüzde yetmiş, seksenini de üreticilerimize dağıtmıştık. Her geçen yıl yerli üretim alanı genişliyor buda bizi memnun ediyor. Çünkü şunu da belirmek istiyoruz, iki sene önce bir çuval un 100 lira,150 lira iken şimdi bunun iki katına ,üç katına hatta dört katına maalesef çıktı. Hem daha sağlıklı gıdaya ulaşacak insanlarımız hem de daha ekonomik bütçeye sahip olacaklar bu sayede.” dedi.