Araç Değer Kaybı Başvurusu Nasıl Yapılır? Sorusu, birçok kazazede tarafından merak edilmektedir. Araç değer kaybı başvurusu, bir trafik kazası sonrasında araba sahibinin hasar gören arabasının değerinin geri ödenmesi için yaptığı bir başvurudur. Değer kaybı başvurusu yapmak için gerekli şartları karşılıyor olmanız, kazanın 2 yıl içinde gerçekleşmiş olması, kusur oranınızın karşı sürücüden daha düşük olması gerekmektedir.

Bu şartları karşılıyorsanız, bir dilekçeyle dava açabilir ya da sigorta şirketine başvuru yapabilirsiniz. Bu süreçte bir avukattan yardım almanız, süreci daha kolay şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır. Değer kaybı başvurusu nasıl yapılır, araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır? Sorularına bu sayede detaylı yanıt bulabilirsiniz.

Değer Kaybı Tazminatı Nasıl Alınır?

Değer kaybı tazminatı nasıl alınır sorusu gündelik hayatta pek çok kişinin merak ettikleri konulardan birisidir. Her gün ölümlü, yaralı ya da maddi hasarlı olacak şekilde pek çok kaza meydana gelirken insanlar değer kaybı konusunu merak etmektedir. Çünkü yapılan kazaların ardından araçlarda belirli hasarlar meydana gelebilir. Bu hasarların ardından da araçların kaza önceki satış fiyatı ve kaza öncesi satış fiyatı arasında bir fark meydana gelir. Bu kayıp ise değer kaybı, bir diğer adıyla da değer kaybı tazminatı olarak bilinir

Sizler de yaşadığınız kazaların ardından değer kaybı tazminatı almak isteyebilirsiniz. Ancak bu kayıpları karşılamak istediğiniz zaman öncelikli olarak belirli şartları sağlıyor olmanız gerekir. Eğer bu kapsamda gereken şartları sağlıyor olursanız sorunsuz bir biçimde değer kayıplarını alabilirsiniz. Lakin şartlardan tek bir tanesinin bile sağlanmıyor oluşu, sizlerin değer kaybı alabilmenize engel olacaktır.

Araç değer kaybı almak adına sadece şartların yeterli olması yeterli değildir. Aynı zamanda bu kayıpların karşılanmasını istediğiniz zaman başvuru yapmanız gerekir. Başvurularınız esnasına ise sizlerden birtakım belge ve evrakları hazırlamanız istenecektir. Bu evrakları da eksiksiz şekilde hazırladığınız zaman başvurularınızı başarılı bir şekilde tamamlarsınız. Bu durum da sizlerin herhangi bir sorun ile karşılaşmadan değer kaybı tazminatını almanıza imkan verecektir.

Araç Değer Kaybı Nedir?

Araç değer kaybı nedir sorusu karşısında bireyler kaza ardından merak edilen bir detaydır. Genel olarak incelenecek olduğu zaman kazalarda oluşan hasarlar ardından araçların satış fiyatlarında oluşan farklardır.

Yani araçlar kaza yapmadan önce ikinci el piyasasında daha yüksek fiyatlara satılırken kaza ardından ikinci el piyasasında daha alt fiyatlara satılacaktır. Bu iki satış fiyatı arasında meydana gelen farklara verilen isme denir.

Her ne kadar kazaların ardından araçların tamir ve parça değişim işlemleri alanında en iyi ustalar tarafından sıfır ve orijinal parçalar ile yapılsa bile yine de kayıplar oluşur. Kaza sırasında oluşan her şey her ne kadar bireyler tarafından istense bile tramer kayıtlarında yer alır.

Bireyler araçlarını satarken ikinci el piyasasında zarar etmemek için de araçlarında oluşan değer kayıplarını gerekli yerlerden almak için başvuru yapmaları gerekir.

Değer Kaybı Ne Zaman Alınır?

Değer kaybı ne zaman alınır sorusu kazazedelerin merak ederek tüm detayları ile araştırdıkları bir sorudur. Kazalar ardından bireylerin ödemeleri alabilmeleri için belirli detayları bilmeleri gerekir. Her ne kadar herkes bu ödemeleri almak isteler bile belirli faktörler yerine gelmediği zaman bireyler ödemeleri alamazlar.

Ödeme alabilmek için kazaların iki araç arasında meydana gelmesi gerekir. Zincirleme olarak meydana gelen ya da tek taraflı olarak oluşan kazalar sırasında bu ödemelerin alınması gibi bir durum söz konusu olamaz. Bir yandan da kaza oluşurken araç sahiplerinin az kusurlu ya da kusursuz olması gerekir.

Ödeme alabilmek için bireyler kendilerinden istenen her bir faktörü eksiksiz bir şekilde yerine getirmelerinin ardından kaza olmasının ardından en fazla iki yılda başvuru yapmaları gerekir. Eğer bireyler kendileri için belirlenen süreç içerisinde başvurularını yapmazlarsa da zaman aşımı olacaktır. Böyle anlarda kendilerinden istenen tüm şartları yerine getirmiş olsalar bile zaman aşımı olmasından ötürü bireyler haklarını kayıp ederek ödeme alamayacaklardır.