Rumca söylediği şarkılar nedeniyle başta Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ olmak üzere farklı kesimlerin hedef gösterdiği Trabzonlu müzisyen Apolas Lermi yalnız bırakıldığı için sitem etti. Karadeniz kültürü içerisinde faaliyet gösterip en çok ötekileştirilen, en çok hedef gösterilen, en çok baskı uygulanan müzisyen olduğunu ifade eden Lermi, "Böyle bir dönemde bile dayanışma anlayışını göremediğim tüm çevreleri tebrik ediyorum. Neyse ki uzun zamandır bizim için umut değilsiniz" dedi.

Apolas Lermi, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, şu görüşlere yer verdi. "Şaşırtıcı olan ise, son yaşanan olaylardan sonra beni arayıp soran ve bana en çok destek veren kişilerin, daha çok milliyetçi-muhafazakar dinleyicilerim ve dostlarım olması. Teşekkürler 💐 Sanırım diğerleri ölmemi bekliyor. Umarım o zaman geldiğinde şimdiki kadar uzak olursunuz."

ÖZDAĞ HEDEF GÖSTERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs etkinliğinde sahne almasıyla ilgili hedef tahtasına oturtulan Trabzonlu müzisyen Apolas Lermi, Denizli ve Bostancı konserlerinin bu nedenle iptal edildiğini duyurmuştu.  Apolas Lermi, Ümit Özdağ tarafından "İmamoğlu, 19 Mayıs'ta 19 Mayıs Pontus soykırımıdır iftirasını atan adama konser verdiriyor. Allah aşkına zerre kadar milli kimliğin yok mu? Sonra "Atatürk İle konuşmak isterdim" diye reklam ajansı cümlesi ile ortaya çıkıyorsunuz. Atatürk yüzüne bakar mı senin?" sözleriyle hedef gösterilmişti.