Haber: Sabri Kırdar

Antalya'da, SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın, Büro Emekçileri Sendikası (BES) ve Halkevleri üyesi 4 kişi, katıldıkları Kızıldere'nin 50. yılı anması gerekçe gösterilerek ev baskınıyla gözaltına alındı.

Gözaltı öncesi evlerde arama yapan polis, bazı kitaplara el koydu. Gözaltına alınanlar Uncalı 'da bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Gözaltılarla ilgili avukatlar dışında kimseye bilgi verilmeyeceği aktarıldı.

SOL PARTİ'DEN AÇIKLAMA: "DERHAL SERBEST BIRAKIN"

Antalya İl Başkanı Aysel Aydın'ın ve tüm gözaltıların derhal serbest bırakılmasını talep eden SOL Parti, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

"Antalya İl Başkanımız Aysel Aydın bu sabah evinden gözaltına alındı. Katıldığı eylemler gerekçe gösterilerek gerçekleştirilen bu gözaltını kınıyoruz. İfadeye davet etmek yerine ev baskını düzenlenmesi siyaset yapma hakkına açık bir saldırıdır. Halkı açlığa ve yoksulluğa mahkum eden AKP iktidarı yeni baskılarla muhalefeti susturarak seçimlere uzanacak süreci yeni bir olağanüstü hal dönemi olarak örgütlemeye çalışıyor. Bu baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacağız. İl Başkanımız Aysel Aydın ve gözaltına alınan BES ve Halkevleri üyeleri derhal serbest bırakılsın."