Haber: ALİ TAŞ

1 Mayıs 2022 Antalya’da Türk-İş, DİSK, KESK, Birleşik Kamu İş, TMMOB ve Antalya Tabip Odası başta olmak üzere emek örgütleri, STK’lar ve siyasi partiler tarafından kutlanacak. 1 Mayıs Pazar günü saat 13.00’de Aydın Kanza Parkı’nda toplanılacak ve Güllük Caddesi üzerinden mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na yürünecek.

BİRLİKTE KUTLANACAK

Antalya’da uzun yıllardır farklı yaklaşımlar nedeniyle iki ayrı biçimde kutlanan 1 Mayıs için bu yıl bütün örgütler bir araya geldi. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Antalya Şube Sözcüsü Sadık Acar bu durumu, “Ülkemizin içinde bulunduğu durum, her türlü ayrışmamızı bir kenara bırakıp birlikte olmamızı zorunlu kılmaktadır” diyerek açıklıyor. Kentte tüm örgütlerin tek bir miting yapacak olması kitlesel bir miting beklentilerini artırıyor.

KATILIM ÇAĞRISI

KESK Dönem Sözcüsü Devrim Mol, bütün Antalya halkını ve emekçileri 1 Mayıs mitingine çağırdı, “Haydi 1 Mayıs’a” çağrısı yaptı. Antalya Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Metehan Akbulut da, talepleri haykırmak için 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını belirterek, “Barışın hakim olduğu bir Türkiye’yi kurmak için taleplerimizi haykıracağız” dedi. TMMOB Sözcüsü Sacit Tayfun, 1 Mayıs mitinginin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Tüm emekçileri mitinge bekliyoruz” diye konuştu.

DİSK Genel İş Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük de şu çağrıyı yaptı: “Zamlara, yoksulluğa, savaşa ve sömürüye hayır demek için tüm emekçileri 1 Mayıs günü saat 13.00’te Aydın Kanza Parkı’nda toplanıp, Cumhuriyet Meydanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.” Organizasyon komitesi dışında, başta CHP olmak üzere siyasal partilerde de 1 Mayıs için ciddi hazırlıklar söz konusu. Halkevi gibi yapılar ve farklı kitle örgütleri de 1 Mayıs için hazırlıklarını sürdürüyor.