Antalya’nın Kaş ilçesinin nüfusu tatilcilerle 6 katına çıktı. Olimpos-Adrasan-Çıralı bölgesinde çadır bile kuracak yer kalmazken, Konyaaltı’nda ise yüzde yüz doluluğa ulaşan oteller satışları 20 gün önce durdurdu.

"HALA ÇOK YOĞUN REZERVASYON TALEBİ GELİYOR"

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, “Şu an itibarıyla Kaş’ta hemen hemen yüzde 100 doluluğa ulaştık. İlçemizin nüfusu 61 bin ve şu an itibarıyla ve bayram sürecindeki hizmet verdiğimiz nüfus 300 bine yakın olacak” dedi. Konyaaltı’ndaki bir otelin genel müdürü Mehmet Şahin, “Şu an ağustos sonuna kadar ilk başta aile odası yok, bayram satışlarını kapatalı ise yaklaşık 20 gün oldu. Hâlâ çok yoğun rezervasyon talebi geliyor” dedi.

"SON YILLARIN EN ÇOK SEYAHAT EDİLEN KURBAN BAYRAMI OLACAK"

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da, “Son yılların en çok seyahat edilen Kurban Bayramı olacak. Akdeniz ve Ege’de artık rezervasyonsuz gidenlerin de yer bulması çok zor” diye konuştu.

"ÇADIR BİLE KURACAK YER YOK"

Belek bölgesinde bir başka otelin genel müdürü Ali Kızıldağ ise, otel olarak 2 bin eurodan başlayıp 20 bin euroya kadar gecelik fiyatı olan villaların bile bayram döneminde tamamen dolduğunu dile getirdi. Butik turizm merkezleri Çıralı, Olimpos ve Adrasan bölgesinde de bütün tesislerin yüzde 100 doluluğa ulaştığı, çadır kuracak bile yer kalmadığı görüldü.

TEKNE TURLARI DA DOLDU

Tekne turları da birçok bölgede doldu. Maldivler’e benzetilen Adrasan açıklarındaki Suluada tekne turları, bayram boyunca günler öncesinden yüzde 100 doluluğa ulaştı. 120’si Adrasan’da, Çıralı ve Olimpos’la birlikte bölgede toplam 150 tur teknesi olduğunu belirten tur teknesi sahibi Kudret Acar, “Adrasan’ın 4 bin nüfusu var, bayramda 30 bini aşması bekleniyor” dedi.