Demirören Haber Ajansı’nın (DHA) verdiği bilgiye göre, Manavgat yangını ilçenin batısında Beydiğin, Sırtköy, Çardak ve Kızıldağ mahallelerinde sürüyor. Dün öğleden sonra Beydiğin ve Sırtköy mahallelerinde etkili olan yangın, akşam saatlerinde büyük bir ormanlık alanı yok ederek Kızıldağ Mahallesi'ne ulaştı. Havanın kararmasıyla birlikte vatandaşlar, yangının önünü kesmek için iş makineleri ve elektrikli testerelerle ağaç kesimi yaparak, yangının geleceği bölgeyle yerleşim merkezi arasında tampon bölge oluşturmaya çalıştı.

DHA, Manavgat'ın doğusundaki Gebece ve Ahmetler mahallelerindeki yangının ise dün akşam saatlerinde kontrol altına alındığını, ancak soğutma çalışmaları yapılamadığını bildirdi.

Gündoğmuş’ta ilçe merkezinin tahliyesine neden olan yangın ise merkezden uzaklaştı, sarp arazide devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği bilgiye göre, Gündoğmuş’taki Ortakonuş, Umutlu, Narağacı, Çayırönü ve Senir mahalleleri tamamen tahliye edildi.

Belediyeden alınan bilgiye göre, Antalya’nın Manavgat, Akseki, Gazipaşa, Gündoğmuş, Alanya ilçelerinde 35 mahalle tamamen, Manavgat’taki 15 mahalle ise kısmen tahliye edildi.

Manavgat’taki yangında 7 kişi yaşamını yitirmişti.