Basın açıklaması öncesi yaşanan deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanları ve tüm yurttaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Basın açıklamasını Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Çiler Akın Akdeniz okudu.

Basın açıklamasında ilk sözü Oda Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman;

 14 Mart’ların isyanın, bağımsızlığın, özgürlüğün, dayanışmanın ifadesidir. 14 Mart’lar mesleki değerlerimizin ışığında tüm bileşenleriyle birlikte sağlığın hak olarak gerçekleşmesinin olanaklarının ortaya konduğu günlerdir. Ancak henüz pandeminin yaralarını saramamışken bu 14 Mart’ta yüreğimiz yakan başka bir acıyla karşı karşıya kaldık. Ayrıca yaşanan bu yıkım ve deprem sonrası arama-kurtarmadan depremden etkilenen yurttaşlara erişime kadar her konuda yaşananlar, ülkemizin deprem bölgesinde olmasına rağmen hiçbir şeye hazırlıklı olmadığını, afet planlarımızın sadece kağıt üstünde olduğunu açık bir şekilde göstermiştir. Ayrıca  “Sağlık kurumlarının da hizmet veremez ve bölgedeki sağlık çalışanlarının da depremzede durumuna dönüşümü en öncelikli gereksinim haline gelen sağlık hakkına erişimi engellemiştir.” dedi.

Dr. Çiler Akın Akdeniz ise tüm olumsuzluklara karşın TTB ve tabip odalarının afetin ilk saatlerinden itibaren sahadaki varlıkları, sağlık hizmetinin sürekliliğinin sağlanması çabaları, topluma dokunabilme gayretleri örgütlü olmanın ve dayanışmanın iyileştirici etkisine güvenmenin umudunu sağladığını ifade etti.

Dr. Çiler Akın Akdeniz sözlerini “Uygulanmakta olan sağlık politikalarının etkisiyle tüm düşmanlaştırılmışlığa, yalnız bırakılmışlığa,  her türlü olumsuzluğa karşın insanın yarasını saran, acısını dindiren, yaşamı önceleyen, mesleki değerlerimizi koruyan meslektaşlarımızın ve sağlık alanındaki tüm çalışanların 14 Mart Tıp Bayramını kutlarız. Hipokrat’tan, Galen’den bugüne bu topraklarda iyi hekimlik yaptık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Toplumsal sağlık için demokrasi ve adaleti savunmaya devam edeceğiz. Ve tekrar haykırıyoruz ki; Susmuyoruz, Vazgeçmiyoruz, Hiçbir Yere Gitmiyoruz!” diyerek bitirdi.