Antalya Kadın Platformu, “Saray rejimini devam ettirebilmek için HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi ile masaya oturdu. Seçim pazarlıklarında ise ilk hedefleri kadınların hayatları oldu. Temelini İstanbul Sözleşmesi’nden alan 6284’ten elinizi çekin” ifadelerini kullandı.

Antalya Kadın Platformu basın açıklaması yaparak, Cumhur İttifakının seçim görüşmelerinde 6284 sayılı yasanın pazarlık konusu edilmesine tepki gösterdi. Platform adına açıklama yapan Öykü Ağtaş “Seçim tarihi yaklaştıkça deprem bölgesindeki insanları yalnızlığa terk eden, o molozların altında kendi iktidarının kaldığını gören muktedir, saray rejimini devam ettirebilmek için HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi ile masaya oturdu. Seçim pazarlıklarında ise ilk hedefleri kadınların hayatları oldu. Temelini İstanbul Sözleşmesi’nden alan 6284’ten elinizi çekin” dedi.

Ağtaş, şöyle devam etti:

“HÜDA-PAR ve Yeniden Refah’ın hedefindeki tek konunun 6284 olmadığını biliyoruz. Kadınların hareketleri, sözleri dahil tüm yaşamı kendi belirledikleri, sınırlı ve kadın düşmanı din yorumlarına göre kontrol altına almaya çalışan bu yapılarla ittifak yapmak, sadece 6284’e değil, kadınların yaşam hakkına doğrudan bir saldırıdır.

6284’e ve medeni haklara göz dikenlere, anayasal eşitlik ve laiklik ilkesini yok sayanlara, kadınların ve çocukların nafakasına el uzatanlara, ayrımcılık yapanlara, istismarı affedenlere, LGBTİ+’ları yok sayanlara, kadın cinayetlerini görmezden gelenlere tahammülümüz yok!

Ne çocukların ne de kadınların hayatı sizlerin kirli politikalarınıza malzeme olamaz! Buradayız; alanları da mücadeleyi de dayanışmayı da kız kardeşliğimizin gücü ile örmeye devam edeceğiz.”