15 günlük yarıyıl tatilinde Çocuk Tiyatroları Şenliği’nin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin Oyuncak Müzesi ve Antalya Doğal Yaşam Parkı da öğrenci ve öğretmenle ücretsiz hizmet veriyor. Öğretmen ve öğrenciler için 21 Ocak-5 Şubat 2023 tarihleri arasında ücretsiz hale getirilen Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerini ağırlıyor. 127 türde bin 400 hayvana ev sahipliği yapan parkta çocuklar, doğa ile iç içe zaman geçirme fırsatı buluyor.

Antalya Doğal Yaşam Parkı’nı ziyaret eden yurttaşlar düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Davuthan Demiryürek: “Tatilim güzel geçiyor. Hayvanat bahçesini gezmesini seviyorum. Buraya ilk kez geldim. Çok güzel.”

-Naz Çaparoğlu: “Hayvanat bahçesinin öğrencilere ücretsiz olması güzel bir uygulama, daha çok vatandaşın gezmesini sağlıyor. Hayvanları çok seviyorum. En çok da arslanı seviyorum. Tatilim çok güzel geçiyor, eğleniyoruz.” 

Çocuklarıyla birlikte Antalya’ya Konya’dan geldiklerini söyleyen Ozan Akbulut ise fiyatların uygun olduğunu, parkın öğrencilere ücretsiz yapılmasının ise tatil döneminde faydalı olduğunu kaydetti. 

KADIN KOOPERATİFLERİ STANT AÇTI

Yarıyıl tatili boyunca Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen kadın kooperatifleri de Doğal Yaşam Parkı’nda stant açtı. Kooperatifler açtıkları stantlar ile el emeği ürünlerini parkı ziyaret eden yurttaşlara ulaştırma fırsatı buldu.