Büyükşehir, Antalya’nın ilçelerinde alternatif ürün yetiştiriciliğini desteklemeye devam ediyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, kırsal bölgelerde boş alanların değerlendirilmesi ve tarıma kazandırılması için projeler üretiyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, S.S. Toprak Ana Tarım Kooperatifi’ne geçen yıl 10 bin adet nergis soğanı hibe etti. Hibe edilen nergis soğanlarının Döşemealtı Karaveliler Mahallesi’nde üretim alanı bulunan Toprak Ana Kooperatifi’nin arazisine ekimi yapıldı. 

HASAT BAŞLADI 

S.S. Toprak Ana Kooperatif üyeleri ve üreticiler tarafından çiçek açan nergislerin hasadı yapılıyor. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, hasat edilen nergislerin şehrin belirlenen noktalarından kurulacak çiçek kiokslarında satışa sunulacağını, böylelikle Büyükşehir Belediyesi’nin kooperatiflerin ekonomilerine ve üretimine destek olacağını söyledi. 

Döşemealtı Karaveliler Mahallesi’nden Ayşe Tuna, arazinin yıllardır boş bir şekilde durduğuna dikkat çekti. Tuna, iki yıldır nergis ekimiyle birlikte tarlanın boş kalmadığını ve kendilerine gelir kapısı olduğunu kaydetti.