Büyükşehir’in Yerelden Kalkınma Projesi kapsamında, “Dijital Tarım” projesiyle seralara ve meyve bahçelerine kurulan Dijital Tarımsal Takip Amaçlı Kablosuz İzleme Sistemi ile üreticiler, seralarının sıcaklık ve nem derecelerini cep telefonlarından anında takip edilebiliyor. Geçen yıl Elmalı ve Kumluca’da dağıtımı yapılan dijital sensörlerden verim alınmasıyla birlikte çiftçilere dijital sensör hibe edilerek üreticinin desteklenmesi ve kış aylarında zirai don olaylarının önüne geçilmesi ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi hedefleniyor. 

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Ziraat Mühendisi Nermin Ata Aksu, tarımsal üretimi geliştirmek ve  çiftçileri yeni teknoloji ile buluşturmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü aktardı. Nermin Ata Aksu, “Geçen yıl Kumluca’da dijital tarım projemizi uyguladık ve takibini gerçekleştirdik. Çiftçilerimizden olumlu sonuçlar aldık. Çiftçilerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışmalarımızı Kumcula ilçemizde devam ettiriyoruz. Seralara takılan ısı nem ölçer ile çiftçilerimiz seraların sıcaklık ve nemini her an cep telefonlarından takip edebilecekler. Özellikle kış aylarında don olaylarına karşı sürekli seralarına gitmek zorunda kalmayacaklar, telefonlarından sera sıcaklıklarını ve nem derecelerini takip edebilecekler” dedi. 

Kumluca’da çiftçilik yapan Celal Arıkan ise “Geceleri uykumuzdan kalkarak seraya gidip gelmekten yoruluyorduk. Soğuk olacağını tahmin ettiğimiz günlerde sabahlara kadar bekliyorduk. Şu an gelişen teknoloji bizler için velinimet. Evimizden seramızın sıcaklığını takip edebileceğiz. Muhittin Başkan’a teşekkür ederiz” diye konuştu.