Büyükşehir tarafından Kumluca Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde oluşturulan koordinasyon merkezine gelen talep, öneri ve istekler sahada olan ekiplere bildirilerek, anında müdahale ediliyor. Tüm birimleriyle seferber olan Büyükşehir Belediyesi, 154 araç ve 550 personelle çalışıyor. Bölgedeki hasar tespiti sürerken, su basan evlerde de temizlik sürüyor.

EŞYA YARDIMI YAPILIYOR

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, sera alanlarında hasar tespit çalışmalarına başladı. Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) ekipleri yurttaşların sağlıklı içme suyuna kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Çamur kürüme, temizlik ve yol yıkama çalışmalarının devam ettiği sel bölgesinde, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da Mobil Aşevi’nden yurttaşa sıcak yemek dağıtımı yapıyor. Sosyal hizmet uzmanları ve sosyologlar selden zarar gören evlerde hasar tespit çalışmalarını sürdürürken, ihtiyacı olanlara ise eşya yardımı yapılıyor. 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, selin getirdiği çamur ve atık temizleme çalışmalarında sona gelindiğini belirterek, “Dört gün boyunca beş yüzün üstünde personelle sokakların, otoparkların, ev ve dükkanların temizliği ile ilgili hummalı bir çalışma yürüttük. Artık Kumluca’da hayat yavaş yavaş normale dönüyor. Artık sahada vatandaşlarımızın yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalara yoğunlaşıyoruz” dedi. 

“REHABİLİTASYON KISMINA GEÇTİK”

Büyükşehir Belediyesi ziraat mühendislerinin tarım alanlarındaki hasarın tespiti ve ihtiyaçların cevaplanması ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Arslan, “Sosyal hizmet uzmanlarımız ve sosyologlarımız vatandaşlarımızın taleplerini alıyor, psikolojik destek sağlıyor. Talepler, merkez ambarımızdan karşılanıyor. Sahada müdahale kısmından rehabilitasyon kısmına geçmiş durumdayız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kumluca’da oluşturduğu Afet Koordinasyon Merkezi’ne günlük ortalama 350 başvuru geldiğini aktaran Arslan, başvuruların cevaplanma oranının yüzde 90’lara ulaştığını paylaştı.