Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek adına çalışmaları yerinde koordine eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Demir, Nurdağı ve İslahiye bölgesinde 4 noktada yemek dağıtımlarına devam edildiğini söyledi. Nurdağı’nda mobil kuaför hizmetine başlandığını da belirten Demir, “Bir gün köylerimizde bir gün şehir merkezinde olmak üzere elimizden geldiğince depremzede vatandaşlarımızın hizmetinde olacağız. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın koordinesinde diğer belediyelerle birlikte bu kötü günlerinde afetzede vatandaşımızın yanında bir nebze de olsa acılarını hafifletmeye çalışıyoruz” dedi. 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli sosyal hizmet uzmanı ve sosyologlardan oluşan bir ekip de Nurdağı ilçesinde psikosoyal destek çalışmalarına başladı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Etem Sardoğan, deprem sonrası afetzedelerin temel ihtiyaçlarının karşılanmasının öncelikli olduğunu aktararak şunları söyledi:

“Halkın barınma beslenme, güvenlik gibi temel ihtiyaçlara erişiminde kaynaklara ulaşımını sağlayıp, bunların alt katmanlarıyla birlikte psikososyal ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza başladık. Depremden en çok etkilenen dezavantajlı gruplar arasında yer alan çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve engellilere yönelik psikososyal destek çalışmalarımız da sürüyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlı ve engellilerle ilgili saha çalışmalarıyla tespitlerimiz oluyor ve bu tespitlere istinaden ihtiyaçları tedarik etme durumumuz devam edecek.”