Büyükşehir Belediyesi, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün Antalya ve çevresine kuvvetli yağış uyarısı vermesiyle birlikte tüm birimleriyle teyakkuza geçti. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ile ASAT ve Fen İşleri ekipleri, 24 saat görev başındaydı. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan yağışta Büyükşehir ekipleri, şehrin farklı noktalarında çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Büyükşehir İtfaiyesi, su baskını, mahsur kalma, ağaç devrilmesi gibi toplam 52 vakaya müdahale etti. Çevre Koruma ve Park Bahçeler ekipleri de şiddetli yağış ve rüzgarla birlikte savrulan yaprak ve atıkların rögar giriş ve çıkışlarını tıkamaması için gün boyu temizlik çalışması yaptı. ASAT ekipleri, şiddetli yağış sonrası göllenme oluşan caddelerde ve alt geçitlerde mazgal ve yağmur suyu kanallarını sürekli temizleyerek, su baskınlarının önüne geçti. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi ilçelerde de çalışmalarına devam etti. Manavgat’ta aşırı yağışlarda yurttaşların mağduriyetini en aza indirmek için görev yapan ekipler, su baskını ihbarlarına müdahale ederek, suları tahliye etti.