Antalya Büyükşehir Belediyesi, hibe desteğiyle tarımda girdi maliyetlerinin artması sebebiyle ekilemeyen alanların tarıma kazandırılması ve Ata tohumunun gelecek nesillere aktarılmasını amaçlıyor. Çiftçiye verilen destek sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ziraat mühendisleri tarafından ekimden hasada kadar geçen süreç yakından takip ediliyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, milli değer olan Ata tohumunun korunarak, yaygınlaştırılması amacıyla Antalyalı üreticiye toplam 20 ton Ata tohumu hibe desteğinde bulunulduğunu açıkladı. Ziraat Mühendisi Hatice Parlak, şu bilgileri verdi:

“Ata tohumu olarak bölgeye özgü 7 çeşit tohum ayarlandı. Bin dekar alanda ata tohumu hibesi yaptık. Aynı zamanda gübre desteğimizde olacak. Elmalı, Korkuteli, Serik, Manavgat, Kumluca, Döşemealtı, Konyaaltı, İbradı yaylalarında ekimler yapıldı. Bize atalarımızdan gelen besin değeri yüksek, glüten oranı düşük, hibrit olmayan bugüne kadar bize gelen bu ata tohumu mirasını gelecek nesillere bozulmamış bir şekilde sürekliliğini sağlamak istiyoruz. Çiftçilerimiz bu projeden çok memnun. Bu tür desteklerin artmasını talep ediyor.”

Elmalı Kızılca Mahalle Muhtarı Kaan Koçoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Girdi maliyetleri sebebiyle ekemeyecek durumda olan vatandaşları tespit edilerek, yapılan Ata tohumu desteği ile tarlalarını ekmelerini sağladık. Ata tohumuna sahip çıkalım. Yapılan bu destekle tarlalarımız boş kalmadı” diye konuştu. 

Elmalı Kızılca Mahallesi sakinlerinden Mustafa Uysal ise Başkan Böcek’e teşekkür ederek, “Bize yapmış olduğu destekle tarlamızı ekme fırsatı bulduk. Girdi maliyetlerinden dolayı çiftimiz zor durumdaydı. Gübre alamıyorduk. Büyükşehir Belediye'miz her türlü desteği sağlıyor. Teşekkür ederiz” dedi.