Ankaragücü, BluTV'de izleyicisiyle buluşan Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi'nde uyuşturucu satıcısı karakterin Ankaragücü taraftarı olarak gösterilmesini saygısızlık olarak değerlendirerek tepki gösterdi. Sarı-lacivertli kulüp, dizisinin senaristinden, yapımcısından ve yayıncı kuruluşundan özür beklediklerini açıkladı.

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü, Behzat Ç. Çekiç ve Gül'de uyuşturucu satıcısı bir karakterin Ankaragücü taraftarı olarak gösterilmesine tepki göstererek, özür beklediklerini açıkladı.

'DİZİNİN SENARİSTİNDEN, YAPIMCISINDAN ÖZÜR BEKLİYORUZ'

Sarı-lacivertli kulüpten konuyla ilgili yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Dijital bir platformda yayınlanan Behzat Ç. dizisinde bir uyuşturucu satıcısının MKE Ankaragücü taraftarı olarak gösterilmesini üzülerek takip ettik. 112 yıllık bir tarihe sahip; Milli Mücadele döneminin kahramanları İmalat-ı Harbiye işçileri tarafından kurulan bir kulübün armasının bu şekilde kullanılmasını şiddetle kınıyoruz. Ankara'da çekimleri yapılan bir dizinin, Ankara'nın en önemli değerlerinden birine yaptığı bu saygısızlığı asla kabul etmiyoruz. Behzat Ç. dizisinin senaristinden, yapımcısından ve yayıncı kuruluşundan; camiamızdan özür dilemesini ve yaptıkları kabul edilemez yanlışı düzeltmesini ivedilikle bekliyoruz. Konunun mutlaka takipçisi olacağız."