İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve diğer yetkililer Belediye Başkanlığı'nda toplantı gerçekleştirdi.

Vali Şahin, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre yarın gün boyu yoğun yağış beklendiğinden öğrencilerimizin olumsuzlukla karşılaşmamaları için il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda pazartesi tatil edilmiştir" açıklamasını yaptı.

SEL BEKLENİYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi ise yarın öğle saatlerinden akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen sağanak yağış nedeniyle vatandaşları uyardı. ABB'nin sosyal medya hesabından yaptığı uyarı şöyle: "Meteoroloji'den alınan bilgiye göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Ankara genelinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak yağışa bağlı olarak sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz."

Yaşanan felakete ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden şu bilgilendirme yapıldı:

- Ankara'da son 4 gündür yaşanan fırtınada zaman zaman saatte 92 kilometre rüzgâr hızı ölçüldü ve 127 kilogramlık yağış gerçekleşti. Ankara'nın yıllık ortalaması ise 392 kilogram. Bu 4 gün boyunca 250 ağaç devrilmesi, 63 çatı uçması, beş istinat duvarı çökmesi, 166 mahsur kalma dâhil 6670 olaya belediye tarafından müdahale edildi.

- Bugün Ankara'da öğleden sonra yoğun yağışların başlaması beklenmektedir. Bugünkü yağışın olumsuz sonuçlarının, önceki yağışlarda toprağın suya doyması nedeniyle daha çok olabileceği tahmin edilmektedir.

- Bu bakımdan, özellikle istinat duvarı yakınlarına araçların park edilmemesi, büyük mesire alanları gibi açık alanlardaki bireysel programların ertelenmesi gibi tedbirlerin alınmasını vatandaşlarımızdan özellikle rica ederiz.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentte yaşanan sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için bugün 1468 araç 3914 personeli ile teyakkuz halinde saha çalışmalarına devam etmektedir. Mağdur olan vatandaşlarımıza ise tek tek ulaşıp mağduriyetlerini çözüme kavuşturmaya devam edecek, yaralarımızı birlikte saracağız. Ankaramıza geçmiş olsun.