Ankara Valiliği, belirli mesire alanları haricinde ormanlık alana girişlerin 15 Eylül tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan duyuruya göre; kent sınırları içerisindeki bazı mesire alanları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler, 5 Ağustos- 15 Eylül 2021 tarihleri arasında, Orman Kanunu ve İl İdaresi Kanunu maddeleri uyarınca yasaklandı. İl sınırları içerisindeki tüm ormanlık sahalara, Ankara Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü'nce sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ve yetkili kamu görevlileri haricinde girilmesi yasaklandı.

08.00-20.00 ARASINDA GİRİŞ VE ÇIKIŞ YAPILACAK

Valilikten yapılan açıklamada “Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında belirli mesire alanları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler, 5 Ağustos- 15 Eylül tarihleri arasında, yasaklanmıştır. İlimizdeki ormanlarda, yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde bulunan mesire alanları, tabiat parkları ve Milli Parklarda 5 Ağustos-15 Eylül tarihleri arasında ateş, mangal, semaver, piknik tüpü vb. yakılması yasaklanmıştır. Bu alanlara gün içerisinde saat 08.00-20.00 arasında giriş ve çıkış yapılacaktır” denildi.