Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara’da 24 saat toplu ulaşım dönemine geçileceğini duyurdu.

[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]A[/mks_dropcap]nkara’da Melih Gökçek’in istifasının ardından yerine geçen Mustafa Tuna’nın trafiğe sebep olduğu gerekçesiyle fıskiyeyi kırdırdığı haberleri gündeme gelmişti. Şimdi de Ankara’da 24 saat toplu ulaşım dönemine geçileceği duyuruldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, kesintisiz ulaşımının Cuma gecesinden itibaren başlayacağını söyledi. Kesintisiz toplu ulaşım için ilk aşamada en çok yolcunun taşındığı 35 hat belirlendi. Başkentteki yolcu sayısının yüzde 90'ını taşıyan hatlarda ulaşım gece 02.00'ye kadar normal seyrinde devam edecek.

Sabah 06.00'ya kadar da saat başı seferler yapılacak.

METRO SEFERLERİ 01.00'E KADAR SÜRECEK

Metro seferleri ise gece saat 01.00'e kadar sürecek. Gece ulaşımının fiyat tarifesinde farklılık olmayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, konuya sosyal yönden baktıklarını, zararı karşılayacaklarını söyledi. Tuna, “Amacımız canlı, dinamik bir şehir yaratmak” dedi.

İSTANBUL’DA KAMPANYA

İstanbul’da da ulaşımın 24 saate çıkarılması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatıldı. Ekşisözlük’te başlığı açılan ve twitterda da #istanbulda24saatulaşım hashtagi üzerinden paylaşımların yapıldığı ulaşım talebi son olarak change.org’da kampanyaya dönüştü. İETT’ye ulaştırılmak üzere başlatılan kampanya metninde şunlar yer alıyor: “İstanbul nüfusu hızla artmakta ve gelişmekte. Bu süreçte şehirde ki ulaşım kullanımı da aynı orantıda artmaktadır. Dünyanın en büyük metropol şehirlerinden biri olan İstanbul’da ulaşımın 24 saat olarak hizmet vermemesi büyük bir eksiklik olmakla beraber kent sakinleri için bir sorun haline gelmiştir. Son zamanlarda Ankara da ulaşımın 24 olarak yapılma kararı sonrası İstanbul Belediyesinin bu konuda ulaşım adına bir çalışma adına girmesi gerekmektedir.

Bu konuda gerekli mecraların çalışma yapmasını ve şehrimize bu hizmeti sağlamalarını talep ediyorum.Bu çözüm biz halk için gayet mutluluk ve huzur verici olacaktır.”