Ankara Halk Ekmek, geçtiğimiz günlerde eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in gündeme getirdiği görüntüler için sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Gökçek, ekmeklerin hayvanlara yedirildiğini öne sürmüştü. Konuya dair açıklamada bulunan Ankara Halk Ekmek, "Yıllardır uygulanan bu prosedür hakkında iftira dolu paylaşımları yapan müfteriler hakkında kurumumuz suç duyurusunda bulunacaktır. Halkın ucuz ve sağlıklı ekmek yemesinden rahatsız olan bu kesimler hukuk önünde hesap verecektir" dedi.

Ankara Halk Ekmek’in açıklaması şöyle:

“Kurumumuz hakkında havuz medyası, bir grup trol ve o trol grubunu yöneten bir müfteri tarafından öne sürülen iddialar hakkında;

1- Halk Ekmek, son dönemde yaşanan ekonomik sorunların ardından günlük üretimini 1 milyon adet ekmeğe kadar çıkarmıştır.

2- Böyle büyük bir kapasitede üretimin olduğu her tesiste, satışa sunulamayan ürünlerin olması gayet normaldir.

3- Bahsedilen görüntülerdeki ekmekler üretim hatası yaşanan ve fire alanında biriktirilen ürünlerdir. Bu ürünler, ABB Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı Veterinerlik Şube Müdürlüğü ve yem fabrikaları tarafından satın alınmaktadır. Halk Ekmek bu ürünleri yem fabrikaları ile hayvan barınaklarına göndermektedir. Bu ekmekler kesinlikle satışa sunulmamaktadır. Süreç Ankara’daki ve Türkiye’deki birçok halk ekmek fabrikasında yıllardır bu şekilde ilerlemektedir.

Yıllardır uygulanan bu prosedür hakkında iftira dolu paylaşımları yapan müfteriler hakkında kurumumuz suç duyurusunda bulunacaktır. Halkın ucuz ve sağlıklı ekmek yemesinden rahatsız olan bu kesimler hukuk önünde hesap verecektir.

Halk Ekmek olarak halkımızla ucuz ve sağlıklı ekmeği buluşturmaya devam edeceğiz”