GÜRKAN DEMİRTAŞ

Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yürütülen “Ankara Gezi Davası” yargılamasında bugün karar verildi. 26 kişinin yargılandığı davada, 25 kişi “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasından beraat etti. Ancak sanıklar, 10 ay ile 14 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. 

Ankara’daki 26 sanıklı Gezi Davasında bugün karar verildi. Duruşma savcısı, daha önceki duruşmalarda sunduğu esas hakkındaki mütalaasında, 25 kişinin “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlaması ile cezalandırılmasını talep etmişti. Savcılık, yaklaşık iki yıl sonra mütalaasını değiştirmiş; sanıkların bu suçlama ile cezalandırılmasını da istemişti.

Yargılamanın Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan karar duruşmasında; 26 sanıktan 25’i “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütü propagandası” suçlamalarından beraat etti.

25 sanığa, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görev yaptırmamak için direnmek” suçlamalarından, bir sanığa ise “silahlı terör örgütü üyeliği” suçlamasından 10 ay ile 14 yıl 6 ay arasında değişen cezalar verildi.