Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yayın dolayısıyla Charlie Hebdo dergisi yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karikatürünü yaparak, kapağına taşıyan Charlie Hebdo dergisi yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattığı aktarıldı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Charlie Hebdo isimli derginin yetkilileri hakkında Türk Ceza Kanunu 12, 13 ve 299'uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanına hakaret suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir karikatür çizmiş ve kapağına taşımıştı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun , “Batı’nın faşist kanadı ve onların içimizdeki temsilcileri ahlaksızca Cumhurbaşkanımıza saldırıyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Hiçbir inanç, kutsal ve değere karşı saygısı olmayan Fransız dergisinin Cumhurbaşkanımızla ilgili yayınını şiddetle kınıyoruz. Bunlar sadece kendi müptezelliklerini ve ahlaksızlıklarını ortaya koyuyorlar" açıklamasında bulunmuştu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ise kişisel hesabından Fransızca yaptığı paylaşımda küfür etmişti.