Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ev sahipliğinde ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonuyla, ‘Tüketicinin Korunması Uygulamalarının İlçe Düzeyinde Yerel Yönetimlere Yaygınlaștırılması’ projesi kapsamında, zabıta personeline yönelik eğitim programı düzenlendi. 

ABB Zabıta Daire Başkanlığı ev sahipliğinde tüketici hakları eğitim programı düzenlendi. Eğitime; Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Çorum, Karabük ve Kastamonu illerindeki ilçe zabıta müdürlüklerinden 110 personel katıldı.

Ticaret Bakanlığı’nın iş birliğiyle düzenlenen eğitim; Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi (TKPG) Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, ABB Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, sekiz ilin ticaret il müdürleri ile çevre il ve ilçelerden gelen 110 zabıta personelinin katılımıyla yürütüldü. Eğitimde; ticaret uzmanı Tuğba Hazal Sayalgı satıştan kaçınma, indirimli satışlar ve fiyat etiketi denetimi hakkında; ticaret uzman yardımcısı Tugay Güney ise ‘Tüketici Mevzuatı Kapsamında Yapılan İyi Uygulama Örnekleri’ başlığıyla sunum yaptı. 

ABB Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime katılan zabıta personeli, şunları söyledi:

-Sinan Çelen (Kırıkkale Belediyesi Zabıta Komiseri): “İlk defa böyle bir eğitime katılıyorum. Faydalı olacağına inanıyorum, güzel bilgiler edindik. Tüketicilerden bize kasa ve fiyat etiketleri arasında tutarsızlıkların olduğu gibi şikayetler geliyordu. Bu konularda da yetkili olduğumuzu görmüş olduk.”

-Barış Çınar (Karabük Safranbolu Belediyesi’nde Zabıta Memuru): “Öncelikle bu programı yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim. Tüketicinin korunmasıyla ilgili bu eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çok yararlı bir eğitim oldu.”

-Mustafa Ay (Nevşehir Avanos Belediyesi Zabıta Komiseri): “Böyle bir eğitimin yapılması bizi mutlu etti. Tüketicinin korunması her ne kadar vatandaşın göreviyse zabıtanın da görevidir. Bu eğitimlerin devam etmesinin bize etkili olacağına inanıyoruz.”