ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü ortaklığında ve Doğa Koruma Merkezi iş birliğiyle başkentte yerli üreticilere yönelik, Ankara’da Soğan, Kimyon ve Üzüm Üretim Teknikleri Çiftçi Eğitim Programı başlattı.

Gölbaşı Tarım Kampüsü’nde düzenlenen eğitimin açılış konuşmasını yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün, şunları söyledi:

"Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü ile beraber bir projeye başladık. Bu proje kısaca '5 ürün, 5 ilçe, 5 kooperatif' dediğimiz bir çalışma. Bu çalışmanın içerisinde eğitim faaliyetlerimiz var. Projede yer alan ürünleri daha kaliteli ve daha standartlara uygun nasıl üretebiliriz işte bunları bu eğitimlerle geliştireceğiz. 

Hedefimiz şu: Ankaralı üreticilerin, küçük aile işletmelerinin para kazanmasını sağlamak. Ürettiğimiz ürünleri pazarla ilişkilendirip, onların daha fazla satılmasını sağlayıp sizlerin daha çok para kazanmasını istiyoruz. Ürününüz çok kaliteli olabilir ama pazara çıkamadığınızda yani satamadığınızda bir anlam ifade etmez. Eğer örgütlü olursanız dernek, kooperatif adına ne derseniz deyin, o örgüt modelinde hep beraber topluca üretirsek pazara topluca çıkma şansımız olur ve ürettiğimiz ürünü iyi bir şekilde satabiliriz."

Birleşmiş Milletler Gıda Tarım Örgütü Türkiye Tarım Uzmanı Fazıl Düşünceli yürütülen projede eğitimlerin kent tarımını ileri bir noktaya taşıyacağını belirterek, "İçinde bulunduğumuz bu alan tarım turizmi açısından oldukça önemli bir alan. Düzenlediğimiz eğitimlerle de burayı ilişkilendirdiğimizde burada eğitim çalışmalarının yapılacağını bilmek, buranın bir merkez olacağını bilmek çok heyecan verici" dedi.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç Dr.Sibel Day, Soğan Üretimi ve Teknikleri ile Kimyon Üretimi ve Teknikleri konulu eğitimleri verirken, Ankara'da Üzüm Üretimi ve Bağcılık Teknikleri konulu eğitimi ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr Birhan Kunter Marasalı verdi.

Eğitimin ardından Gölbaşı Tarım Kampüsü'nü gezen başkentli çiftçiler ise ABB'ye teşekkür etti.