Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkentin sorunlarına çözümler üretmek için ‘Muhtarlar Müzakere Ediyor’ programına devam ediyor. Muhtarlıklar Daire Başkanlığı tarafından Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi’nde altıncı ve yedincisi düzenlenen programda, Çankaya ve Yenimahalle ilçesi muhtarları ABB yetkilileri ile görüşme imkânı buldu.

ABB Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı'nın başlattığı Muhtarlar Müzakere Ediyor’ programı yoğun ilgi görüyor. Kızılcahamam Şifa Termal Sosyal Tesisi’nde iki ayrı grupta hem geçen hafta hem de bu hafta sonu toplam 123 Çankayalı muhtarı ağırlayan ABB, 50 Yenimahalleli muhtarı da ilgili daire başkanlıkları bürokratlarıyla buluşturdu. Başkentli muhtarlar, mahalleleri hakkında talep ve görüşlerini ABB yetkililerine iletme imkânı buldu.

MAHALLERLERDE ÇÖZÜLMEYİ BEKLEYEN SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

EGO Genel Müdürlüğü, ASKİ Genel Müdürlüğü, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri ile bir araya gelen muhtarlar, mahallelerinin kronikleşen sorunlarını masaya yatırdı. 'Muhtarlar Müzakere Ediyor' programına katılan ABB İnsan Kaynakları Daire Başkanı Yüksel Arslan, mahallelerin sorunları için çalıştıklarını belirterek sorunların ortak akıl ile çözüme kavuşturulacağını söyledi. Toplantıların verimli geçtiğini ifade eden Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Önder Yanmaz ise ABB olarak ocak ayında başlatmış olduğumuz Muhtarlar Müzakere Ediyor programımız kapsamında birim yetkililerimiz tarafından alınan notları değerlendireceğiz. Güzel dönüşler alıyoruz muhtarlarımızdan” dedi.

Sokak hayvanlarından yeşil alanlara, kaldırımdan asfalta kadar birçok konunun görüşüldüğü Muhtarlar Müzakere Ediyor programını Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da görüntülü aradı. Yavaş, ANKAPARK’ın geleceğini belirlemek üzere başlattıkları ankete muhtarların da katılarak görüş ve önerilerini paylaşmalarını istedi. ABB’nin kapılarının kendilerine açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten muhtarlar da ABB'ye şu sözlerle teşekkür etti:

Cevriye Kaya (Fidanlık Mahallesi Muhtarı): “Bugüne kadar hiç böyle bir hizmet görmemiştim. Belediye Başkanımıza ve tüm yetkililere teşekkür ederim. Burada muhtarlıklarımızdaki sorunlara değindik, bizlere çok yardımcı oldular.”

Seviye Ardıç Çelik (Güvenevler Mahallesi Muhtarı): “Bu organizasyon için başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çok verimli bir toplantı oldu. Bire bir bizi dinlediler. Zaten normalde de telefon ettiğimizde sorunlarımızı çözüme kavuşturabiliyoruz. 2019 yılından sonra ABB’nin varlığını hissettik ve muhatap buluyoruz. Belediyemizden ve Mansur Başkanımızdan çok memnunuz.”