Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından başlattığı yardım seferberliğine hem deprem bölgesinde hem de başkentte devam ediyor. Bu kapsamda, ‘Bir Yemek De Benden’ sloganıyla dün başlatılan ‘Yemek Ver’ dayanışma kampanyasına da 24 saat dolmadan 4 milyon TL’den fazla destek geldi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başkentte yaşama geçirdiği destek kampanyaları ve yardım seferberliği, depremlerin 12’nci gününde de sürüyor. ABB’nin başkente gelen afetzede yurttaşlar için başlattığı ‘Yemek Ver’ dayanışma kampanyasına ise ilgi, artarak devam ediyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımın ardından dün başlayan kampanyaya, 24 saat dolmadan 4 milyon TL’den fazla destek geldi.

Kampanya kapsamında kentlerine gelen depremzedelere destek olmak isteyen Ankaralılar, https://www.yemekver.org/ internet adresi üzerinden kahvaltı paketi 25 TL, yemek paketi 50 TL ve kahvaltı+yemek paketi 75 TL olmak üzere 3 farklı seçenekten birini satın alabilecek. Sipariş verilmesinin ardından Belpa Mutfak’ta hazırlanan günlük kahvaltı ve yemek paketleri, AŞTİ’ye gelen ya da Başkent 153 üzerinden başvuruda bulunan afetzedelere ulaştırılıyor.