ABB, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Başken’te gelen 4 bin 500 depremzedeyi Mamak Araplar Mahallesi’nde bulunan Eserkent Sosyal Konutları’nda, Kesikköprü yerleşkesinde ve diğer misafirhanelerinde ağırlıyor.

Başkan Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarında bugün yaptığı açıklamada, Başkent’te 4 bin 500 depremzedeye kucak açtıklarını belirtti. Yavaş, şunları kaydetti:

“Araplar Eserkent Konutları’mız, Kesikköprü yerleşkemiz ve misafirhanelerimizde 4 bin 500 depremzede vatandaşımızı ağırlıyoruz. Ankara hepimizin evi. Daima başımızın üstünde yeriniz var.”

Kesikköprü Tesisleri’nde bulunan bungalov tipi tek katlı evlere yerleştirilen 400 depremzedeye 3 öğün sıcak yemek, çamaşırhane hizmeti, giyecek, sağlık hizmeti, ambulans ve uzman personel tarafından psikolojik destek sağlanıyor. Depremzedeler için odalara halı ve ısıtıcılar konurken tesis içinde kafeterya, sinema salonu, giyecek seçebilecekleri ortamlar, revir ve spor sahaları da bulunuyor. Depremzede çocukların travma sürecini daha rahat atlatabilmesi için de harekete geçen ABB, Araplar Sosyal Konutları’na psikolog ve uzmanlar eşliğinde oyun alanı oluşturdu. Tesise, 11:00 ile 18:00 saatleri arasında açık olan Çocuk Etkinlik Alanı’nın yanı sıra çocukların çizgi film izleyebileceği bir de sinema salonu kuruldu.

BAŞKENT’TE DEPREMZEDELER İÇİN SICAK YEMEK HİZMETİ BAŞLIYOR 

Depremzedelere barınma, giyecek ve eşya gibi pek çok konuda yardımcı olan Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacı için de harekete geçti. Bu kapsamda, ABB iştiraklerinden BelPa Mutfak, Ankara’daki depremzedelerin sıcak yemek ihtiyacını karşılayacak. Destekten yararlanmak isteyen depremzedeler, Başkent 153’ü arayarak TC kimlik numaralarıyla kayıt yaptırabilecek. Kayıtların alınıp kontrol edilmesinin ardından gıda teminiyle birlikte depremzedelere destek olunacak. 

Başkan Yavaş, kentteki depremzede ailelere destek olmak için verecekleri sıcak yemek hizmetini sosyal medya hesapları üzerinden şu paylaşımla duyurdu: 

“Ankara’da bulunan depremzede ailelerimize destek olmak adına sıcak yemek hizmeti vermeye başlıyoruz. TC kimlik numaranızla kayıt olmak için Başkent 153 hattımızı arayabilirsiniz.”