Ankara Büyükşehir Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve etkisi 10 ilde hissedilen depremin ardından tüm imkanlarını seferber ederek, arama kurtarma ve yardım ekiplerini bölgeye sevk etti. Ekipler, depremin ilk gününden itibaren çalışmalara destek vermeye başlarken, başkentli yurttaşların yardımlarıyla acil yardım malzemelerini taşıyan TIR’lar da bölgeye ulaşmaya başladı. Tüm kurumlarla iş birliğiyle bölgede arama kurtarma çalışmalarına katılan Ankara İtfaiyesi’nin yanı sıra ABB’nin toplam bin 941 personeli ve 410 aracı deprem bölgesinde destek çalışmalarına başladı. ABB; 3 ambulans, 2 doktor, 12 sağlık personeli, ilaç, tıbbi ve sarf malzemesinin de bulunduğu sağlık ekibini de Adıyaman’a gönderdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından bölgeye giden araç ve personeli, ilgili daire başkanlıklarına göre ayrıntılı olarak paylaşarak, “1941 mesai arkadaşımız, 410 hizmet aracı ve iş makinelerimizle deprem bölgesindeyiz” dedi.

48 ARAÇ VE 822 PERSONEL DAHA HATAY’A GÖNDERİLDİ

AFAD koordinasyonunda yürütülen arama kurtarma çalışmalarına destek olunması amacıyla ABB’den yeni bir ekip daha afet bölgesine sevk edildi. 48 araç ve 822 personel Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarına destek ve depremzedelere yardımcı olacak. ANFA Genel Müdürlüğü’nden gönüllü 440 personel ile 25 araç, ASKİ Genel Müdürlüğü’nden gönüllü 320 personel, Ankara İtfaiyesi’nden 62 personel ve 13 araç ile EGO Genel Müdürlüğü'ne ait 10 otobüs olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplamda 822 personeli ve 48 aracı Hatay’a doğru yola çıktı.

MOBİL EKMEK FIRINI HATAY’DA ÜRETİME BAŞLADI  

ABB’nin Hatay Karayolları 53. Şube’de kurduğu Mobil Ekmek Fırını da Hataylı depremzedeler için üretime başladı. Başkan Yavaş üretimi, “Hatay’da mobil ekmek fırınımızın ilk ekmekleri pişti” paylaşımıyla duyurdu.