Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 1 Haziran 2022 tarihinden bu yana 23 bin 500 sokak hayvanını kısırlaştırdı. ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı kendi imkanlarıyla kısırlaştırma işlemini sürdürürken, Özel Hayvan Hastaneleri Derneği iş birliği ve ilçe belediyelerine verilen destek ile 2023 yılında 50 bin sokak hayvanın kısırlaştırılması hedefleniyor.

ABB, ‘hayvan dostu’ uygulamalarıyla sokak hayvanlarının yanında olmaya devam ediyor. Mama desteğinden ücretsiz aşı desteğine kadar pek çok uygulama ile sokaktaki canların yanında olan Büyükşehir, sokak hayvanları popülasyonunu kontrol altına alacak çalışmalarını da sürdürüyor. Türkiye’nin en kapsamlı kısırlaştırma seferberliğini başlatan ABB, 1 Haziran 2022 tarihinden bu yana 23 bin 500 sokak hayvanını kısırlaştırarak yeni bir rekor kırdı. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bir yandan kendi imkanlarıyla bir yandan da Özel Hayvan Hastaneler Derneği iş birliği ve ilçe belediyelerine verdiği destekle kısırlaştırma çalışmalarına devam ediyor.

HEDEF 2 YILDA SOKAK HAYVANI POPÜLASYONUNU KONTROL ALTINA ALMAK

Konuya ilişkin bilgi veren Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, şunları söyledi:

“1 Haziran 2022 tarihinden itibaren yepyeni bir uygulama ile hem yakalama hem de kısırlaştırma için hizmet almaya başladık. Ayda bin kısırlaştırma yapabilirken, bu yöntemle ayda 2 bin kısırlaştırma gerçekleştirmeye başladık. 2022 yılında 23 bin 500 kısırlaştırma ile Ankara Büyükşehir Belediyesi tarihinde rekor kırdık. Bütün belediyelere örnek olacak bu proje ile 2023 yılında 25-30 bin kısırlaştırma gerçekleştireceğiz. Biz ayda 2 bin kısırlaştırma yaparken 25 ilçe belediyemizin de ortalama 100'er kısırlaştırma yapması halinde ayda 2 bin 500 yılda 30 bin kısırlaştırma gerçekleşmiş olacak. Böylece yılda 50 binin üzerinde kısırlaştırma ile Ankara'da 2 yıl içinde sokak hayvanları popülasyonu kontrol altına alınacaktır.”