ANKA Haber Ajansı’nın Adıyaman’da 2 çocuğu engelli olan 70 yaşındaki Fahriye Güngör’ün 130 bin liralık fatura borcu nedeniyle elektriğinin kesilmesini gündeme getirmesinin ardından Kahta Kaymakamlığı harekete geçti. Kaymakamlık, “AKEDAŞ Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçilerek, iki kurumun ortak çabası neticesinde mağdur olan ailenin mağduriyeti giderilmiş ve aile elektriğe kavuşturulmuştur” açıklamasını yaptı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde yaşayan ve 2 engelli çocuğu olan Fahriye Güngör’ün 130 bin liralık elektrik faturası borcu nedeniyle hem elektriği kesilmiş hem de hakkında haciz işlemi başlatılmıştı. CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin çağrısı ve ANKA Haber Ajansı’nın haberinin ardından Güngör’ün mağduriyeti giderildi. Kahta Kaymakamlığı’ndan bugün yapılan yazılı açıklamada, olayın sosyal medyadan öğrenildiğine dikkat çekilerek şunlar belirtildi:

“İlçemizde, 2 engelli çocuğu bulunan ve kendisi de yüzde 70 görme engelli olan bir vatandaşımızın elektriğinin kesildiğini sosyal medya yoluyla öğrenmiş olduk. Olayın sosyal medyadan öğrenilmesiyle birlikte gerekli incelemeler yapılmış, ailenin elektrik borcunun bulunduğu ve borcun uzun süredir ödenmemesinden dolayı, mevzuat gereği kesildiği bilgisi alınmıştır. Kahta Kaymakamlığı olarak, AKEDAŞ Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçilerek, iki kurumun ortak çabası neticesinde mağdur olan ailenin mağduriyeti giderilmiş ve aile elektriğe kavuşturulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Abdurrahman Tutdere, elektriği kesilen Güngör Ailesi’nin evde mum ışığında otururken çekilmiş görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Tutdere, paylaşımında, “2 engelli çocuğuna hem annelik hem babalık yapan, kendisi de yüzde 50 görme engelli olan 70 yaşındaki Fahriye Teyze’ye 123 bin liralık icra takibi başlatan AKEDAŞ Elektrik, 7 sene boyunca aklınız neredeydi? Sizin hiç mi vicdanınız yok? Sizin hiç mi merhametiniz yok” diye sormuştu.