Sırbistan basketbolunun öne çıkan koçlarından Dusan Ivkovic, 77 yaşında yaşamını yitirdi. 

ANADOLU EFES SON TAKIMI OLDU

Avrupa basketbolunun efsanelerinden biri olarak kabul edilen Ivkovic, kariyerinin son iki yılında (2014-2016) Anadolu Efes'i de çalıştırmış, 2016 yılında antrenörlük kariyerini sona erdirdiğini duyurmuştu. 

Anadolu Efes sonrası takım çalıştırmayan Ivkovic, 2008-2013 yılları arasında ise Sırbistan Basketbol Milli Takımı'nı çalıştırmıştı. Ivkovic, 2017 yılında EuroLeague tarafından "Avrupa Ligi efsanesi" unvanına layık görülmüştü.

"AVRUPA LİGİ EFSANESİ" UNVANI

İlk kez bir başantrenörün layık görüldüğü "Avrupa Ligi efsanesi" unvanını, daha önce Türkiye'den Mirsad Türkcan, İspanya'dan Juan Carlos Navarro, Yunanistan'dan Theodoros Papaloukas ve Dimitris Diamantidis, Litvanya'dan Ramunas Siskauskas ve Sarunas Jasikevicius kazanmıştı.

Kulüp kariyerinde üçer Yunanistan ve Rusya Ligi, 2 Avrupa Ligi, birer Koraç, Saporta ve ULEB Avrupa Kupası şampiyonlukları yaşayan Ivkovic, Anadolu Efes'te Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Kupası kaldırmıştı.

Yunanistan, Rusya ve Avrupa Ligi'nde birer defa yılın antrenörü seçilen çalıştırıcı, milli takımlarda 3 Avrupa Şampiyonası ve bir FIBA Dünya Kupası'nda altın madalya elde etti.