Bloomberg’in haberine göre, Öz ve Fetterman arasında yapılacak tartışma, ABD Yüksek Mahkemesinin federal kürtaj haklarını geri almasıyla ilgili seçmen kaygısını bastıran ekonomiyle ilgili endişelerin gölgesinde gerçekleşecek.

Öte yandan ilk ve son kez yapılacak söz konusu tartışmanın odak noktası, mayısta felç geçiren Fetterman’ın sağlığı olacak.

Felç geçirmesine rağmen siyasi kampanyasına devam eden Fetterman, doktoru tarafından göreve uygun görülmesine rağmen bazen konuşurken kelimelerle ilgili sorun yaşıyor.

Fetterman, bu nedenle bir saat sürecek televizyon tartışmasında bir altyazı cihazı kullanacak.
Fetterman’ın stratejistleri Rebecca Katz ve Brendan McPhillips, tartışmaya ilişkin paylaştıkları notta, Fetterman’ın canlı yayında Öz’ün sorduğu soruları ve yanıtlarını anlamasına yardımcı olmak için gerçek zamanlı oluşturulan not dökümlerini (transkriptleri) kullanmasına izin verileceğini bildirdi.

Öte yandan stratejistler, tartışmada yanlış anlamalara, “kontrol edilmesi imkansız ve kaçınılmaz” sorunlara neden olabilecek gecikme ve hataların yaşanabileceğine de dikkati çekti.

Cumhuriyetçi aday Öz’ün 8 Kasım’da karşı karşıya geleceği Fetterman, mayısta geçirdiği felç nedeniyle uzun süre gözlerden uzak kalsa da seçim kampanyasını sürdürmüştü.

KRİTİK OYLAMA 8 KASIM’DA

Amerikalılar, 8 Kasım 2022’deki ara seçimlerde, bulundukları eyaletlerdeki valilik ve diğer yerel pozisyonların yanı sıra Kongrenin Temsilciler Meclisindeki 435 sandalyenin tamamı, Senatodaki 100 sandalyenin de 35’i için sandığa gidecek.

ABD seçim sisteminde 435 sandalyeli Temsilciler Meclisi üyelerinin hepsi, biri ABD başkanının seçildiği genel seçimlerde, diğeri de ara seçimde olmak üzere her iki yılda bir sandığa gidiyor.

Altı yıllığına seçilen Kongrenin 100 üyeli Senato kanadı üyelerinin de üçte biri, her iki yılda bir seçimle yenileniyor.