Diyarbakır Barosu, Afyonkarahisarspor-Amedspor maçı öncesinde “Mersin’de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum:5-0. Eze eze yenersiniz, buradan göndeririz” diyen Albay Yılmaz Kırgel hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Barosu suç duyurusuna ilişkin yapılan açıklamada,"Amedspor Kulübüne yönelik sözlü saldırıya ilişkin halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve bu nedenle kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin ortaya çıkmasına dair söylemlerde bulunan şahıs hakkında TCK’nin 216'ncı maddesi kapsamında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.

NE OLMUŞTU?

Afyonspor’un oyuncularını ziyaret eden Kırgel, “Gönlümüz sizlerle. Sizin işiniz futbol oynamak. Siz de onu gerçekten güzel yapıyorsunuz. Geri kalanı bize bırakın. Gerçekten Afyon’un sizin kazanmanıza ihtiyacı var. Hele hele Mersin’de yaşadığımız o terör eyleminden sonra, gönlümden geçeni söylüyorum: Şöyle bir 5-0 eze eze yenerseniz, buradan onları göndeririz” demişti.