İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 4 farklı yerde gerçekleştirilen 'İstanbul Su Sporları Günleri’nin Maltepe ayağına katıldı.

"BU KONUDA İDDİALIYIZ"

ANKA'da yer alan habere göre burada açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “2036 Olimpiyatları İstanbul’da olacak. Ben şimdi çocukların gözlerine, hangisi olimpiyat şampiyonu olacak diye bakıyorum. İstanbul spor stratejisi ve gelecek planı diye bir toplantı yaptık. Burada amacımız 2036 Olimpiyatlarını İstanbul'a getirmek. Bu konuda iddialıyız" ifadelerini kullandı.

8 FARKLI BRANŞ

İmamoğlu’na; Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Spor İstanbul Genel Müdürü Renay Onur, İBB Genel Sekreter Yardımcıları Şengül Altan Arslan, Murat Yazıcı eşlik etti. Maltepe Orhangazi Şehir Parkı, Büyükçekmece, İstanbul Boğazı (Çırağan Sarayı-Anadolu Hisarı) ve Küçükçekmece’de düzenlenen ‘İstanbul Su Sporları Günleri'nde katılımcılar su topu, yüzme, aquatlon, kano, kürek, dragon bot, modern pentatlon, rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü olmak üzere 8 farklı branşta yarıştı.

"İNŞALLAH BUNDAN SONRA HİÇBİR OLİMPİYAT SEYİRCİSİZ OLMAZ"

Aquatlon ve su topu müsabakalarının star'tını verdikten sonra konuşan İmamoğlu, “İstanbul spor stratejisi ve gelecek planı diye bir toplantı yaptık. Burada amacımız 2036 Olimpiyatlarını İstanbul'a getirmek. Bu konuda iddialıyız. Aynı zamanda paralimpik olimpiyat ve oyunlarını da buraya getireceğiz dolaysıyla. İnşallah bundan sonra hiçbir olimpiyat seyircisiz olmasın. Hep böyle seyircili olsun” ifadelerini kullandı.

"DENİZ KIYILARINA YAPILAN DOLGULARI DOĞRU BULMUYORUM"

Deniz kıyılarına yapılan dolguları doğru bulmadığını ama Maltepe’ye yapılanın spor alanı olarak düşünülmesini doğru bulduğunu belirten İmamoğlu, kıyıda tekne sorunu olduğunun da altını çizdi. İmamoğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"BİR KISIM TEKNE İŞGALLERİ VAR BURADA"

"Yakın zamanda burada çok güzel açık ve kapalı tenis kortlarını hizmete açmış, sizlerle birlikte olmuştuk. Yine çok önemli bir atletizm pistini hazırlıyoruz. Avrupa Şampiyonası'nın yapılacağı kıvamda bir atletizm pistini hazırlıyoruz. Dolayısıyla bu alanı önemsiyoruz. Tabii burada esas odaklanan şey; denizle bir arada olması ve su sporlarıyla buranın zenginleşmesi. Bir kısım tekne işgalleri var burada. Valilikle konuşuyoruz. Buradaki tekne işgallerini kaldırmamız lazım. Buranın tamamen spora ait olması lazım."

"HER AY BUNU SORACAĞIM"

"Maltepe Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç da burada az önce o da haklı olarak sitem etti, ‘Bu kadar sahil şeridi olmasına rağmen denize girilecek alanın olmaması, Maltepe adına talihsizlik’ dedi. Doğru. Halbuki burada böyle de bir fırsat var. Bir an önce bir kısım fiziksel koşullarını hazırlayıp burayı tamamen sporculara, kulüplere adanması konusunda bir yolculuğa start veriyoruz. Her ay bunu soracağım. Arkadaşlarımla konuşacağım; bu ay ne yaptınız, teknelerle ilgili nasıl süreç işletildi, valilikten ne bekliyoruz? Hepsini soracağım."