Ankara’da çok sayıda Suriyelinin yaşadığı Battalgazi Mahallesi’nde bir parkta iki grup arasındaki bıçaklı kavgada Emirhan Yalçın (18) hayatını kaybetti.

Yalçın’ın ölümü sonrası, kimi gruplar Suriyelilerin işyerlerine saldırdı. Olay yerine çok sayıda polis geldi. Ancak dükkanlara saldırılar devam etti. Kimi mahallelerde ise Suriyelilerin ev, araba ve dükkanlarına zarar verildi. Sokağa çıkan gruptaki kişilerden bazıları, "Suriyeli istemiyoruz, ya onlar gitsin ya bizi gönderin" dedikleri görüldü. 

Konuya dair Ankara Valiliği, şu açıklamada bulundu: “10.08.2021 günü 21.30 sıralarında Altındağ ilçesinde iki ayrı grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş ve sonucunda biri ağır olmak üzere iki vatandaşımız maalesef yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız hemen hastanede tedavi altına alınmışlar ve tedavileri halen devam etmektedir. 2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; 2 şahıs gözaltına alınmıştır."

Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise, "Altındağ ilçesinde 10/08/2021 tarihinde bir parkta iki grup arasında yaşanan kavgada silahlı saldırı sonucunda bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Bu kapsamda gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A., savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmışlardır. Ayrıca haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili de TCK 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle araştırılmakta olup her iki soruşturma da titizlikle sürdürülmektedir" ifadeleri yer aldı.