58. Antalya Altın Portakal Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri üyeleri açıklandı. Bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisine senarist, yönetmen, yapımcı ve akademisyen Emin Alper başkanık edecek. 

"YAŞANIR BİR GELECEK İÇİN FESTİVALİMİZİN AFİŞİNE AĞAÇLARIMIZI TAŞIDIK"

Öte yandan festival afişi de kamuoyuyla paylaşıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptığı yazılı açıklamada "Festival afişi geçtiğimiz aylarda yaşanan ve tüm ülkemizi derinden üzen orman yangınlarının yarattığı yıkımın ardından, sanatın iyileştirici gücüyle yeniden yeşermeye, el ele verip üretmeye devam ederek yangının elimizden aldıklarını yerine koyacağımıza olan inançla hazırlandı. Antalya başta olmak üzere ülkenin pek çok yerinde yaşanan yangınların söndürülmesi için canla başla çalıştık. Şimdiki görevimiz ise kaybettiklerimizi yerine koyabilmek, yaşanır bir gelecek için umut ve ilham olmak diyerek festivalimizin afişine ağaçlarımızı taşıdık."

JÜRİ ÜYELERİNİN TAMAMI AÇIKLANDI

Böcek ayrıca, bu yıl festivalde 'Antalya Altın Portakal Hatıra Ormanı'nı oluşturmak için ilk fidanları dikeceklerini açıkladı. Öte yandan festivaldeki diğer jüri üyeleri ise şöyle:

Görüntü yönetmeni Ahmet Sesigürgil, yazar, senarist Ayfer Tunç, şarkıcı, söz yazarı, besteci ve prodüktör Gaye Su Akyol, oyuncu Hazal Kaya, tiyatro yönetmeni, eğitmen ve oyuncu Muhammet Uzuner ile yapımcı, yönetmen, senarist Senem Tüzen.