Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin pek çok isim konuşulurken kulislerden yeni bir iddia geldi. Yeni Şafak'ta yayınlanan haberde; cumhurbaşkanı adayının altılı masa dışından bir isim olması ve kazanması durumunda genel başkanların yöneteceği bir konsey oluşturulacağı öne sürüldü.

KILIÇDAROĞLU KAZANIRSA...

İddiaya göre Kılıçdaroğlu aday olur ve kazanırsa da altılı masadan iki isim yardımcısı olacak. Bunun gerçekleşmesi durumunda; 1’inci cumhurbaşkanı yardımcısının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener olacağı iddia ediliyor. 2’nci yardımcının ise masada yaşı en büyük olan Temel Karamollaoğlu’nun olacağı konuşuluyor.

KONSEY OLUŞACAK, BAKANLIKLAR OYLARA GÖRE PAYLAŞILACAK

CHP liderinin aday olmaması ve masadaki genel başkanlar dışında bir ismin aday olması durumunda ise seçilecek adayın 6’lı masadaki genel başkanlar tarafından yönetileceği iddia ediliyor. Bakanlıkların ise oy oranına göre paylaşılacağı ifade ediliyor. CHP’nin en çok bakanlığa sahip olacağı, ardından da İYİ Parti’nin geleceği belirtiliyor. Geriye kalan partilerin genel başkanlarına ise kabinede koltuk verileceği iddialar arasında yer alıyor.